Amestecul rafinat de făină de porumb și tărâțe reduce semnificativ colesterolul LDL
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent publicat în Journal of Nutrition, realizat de cercetătorii de la Arizona State University, explorează impactul consumului de făină de porumb rafinată îmbogățită cu tărâțe de porumb asupra nivelurilor de colesterol LDL. Studiul a fost un trial clinic randomizat încrucișat, care a comparat efectele consumului de mălai integral de porumb, mălai rafinat și un amestec de mălai rafinat cu tărâțe de porumb asupra sănătății cardiovasculare.
Rezultatele studiului indică faptul că amestecul de mălai rafinat cu tărâțe de porumb poate reduce concentrațiile de colesterol LDL cu 5% - 13,3% în doar patru săptămâni, 70% dintre participanți observând reduceri semnificative ale colesterolului LDL. Nu au fost observate schimbări semnificative în nivelurile de colesterol total sau LDL atunci când participanții au consumat celelalte tipuri de făină de porumb.
Cercetarea a inclus 36 de participanți cu vârste între 18 și 67 de ani, care nu luau medicamente pentru scăderea colesterolului și aveau niveluri ușor până la moderat crescute ale colesterolului LDL. Fiecare participant a trecut individual prin fiecare intervenție alimentară timp de patru săptămâni, cu perioade de pauză de două săptămâni între intervenții pentru a reveni la starea de bază.
Produsele de panificație utilizate în studiu pentru a controla tipul și cantitatea de făină de porumb consumată au fost dezvoltate de un maestru brutar, cu scopul de a ilustra practicabilitatea incorporării regulate a alimentelor preparate cu făină îmbogățită cu tărâțe de porumb într-un model de dietă sănătoasă pentru inimă. Surprinzător, studiul nu a relevat schimbări semnificative sau consistente în diversitatea microbiomului intestinal, și nici participanții nu au raportat disconfort digestiv sau alte schimbări pe durata intervențiilor.
Aceste descoperiri subliniază potențialul unor schimbări dietetice minore, precum includerea tărâței de porumb în făină, de a avea un impact semnificativ asupra sănătății cardiovasculare fără a necesita schimbări drastice în dieta zilnică. Studiul a fost finanțat de Corn Division a North American Millers' Association (NAMA), care nu a avut influență asupra proiectării, colectării datelor, analizei sau interpretării datelor, nici asupra redactării și revizuirii manuscrisului pentru publicare.
sursa: News Medical
Rezultatele studiului indică faptul că amestecul de mălai rafinat cu tărâțe de porumb poate reduce concentrațiile de colesterol LDL cu 5% - 13,3% în doar patru săptămâni, 70% dintre participanți observând reduceri semnificative ale colesterolului LDL. Nu au fost observate schimbări semnificative în nivelurile de colesterol total sau LDL atunci când participanții au consumat celelalte tipuri de făină de porumb.
Cercetarea a inclus 36 de participanți cu vârste între 18 și 67 de ani, care nu luau medicamente pentru scăderea colesterolului și aveau niveluri ușor până la moderat crescute ale colesterolului LDL. Fiecare participant a trecut individual prin fiecare intervenție alimentară timp de patru săptămâni, cu perioade de pauză de două săptămâni între intervenții pentru a reveni la starea de bază.
Produsele de panificație utilizate în studiu pentru a controla tipul și cantitatea de făină de porumb consumată au fost dezvoltate de un maestru brutar, cu scopul de a ilustra practicabilitatea incorporării regulate a alimentelor preparate cu făină îmbogățită cu tărâțe de porumb într-un model de dietă sănătoasă pentru inimă. Surprinzător, studiul nu a relevat schimbări semnificative sau consistente în diversitatea microbiomului intestinal, și nici participanții nu au raportat disconfort digestiv sau alte schimbări pe durata intervențiilor.
Aceste descoperiri subliniază potențialul unor schimbări dietetice minore, precum includerea tărâței de porumb în făină, de a avea un impact semnificativ asupra sănătății cardiovasculare fără a necesita schimbări drastice în dieta zilnică. Studiul a fost finanțat de Corn Division a North American Millers' Association (NAMA), care nu a avut influență asupra proiectării, colectării datelor, analizei sau interpretării datelor, nici asupra redactării și revizuirii manuscrisului pentru publicare.
sursa: News Medical
Data actualizare: 08-08-2024 | creare: 08-08-2024 | Vizite: 127
Bibliografie
Refined corn flour and bran blend significantly lowers LDL cholesterol, study reveals, link: https://www.news-medical.net/news/20240806/Refined-corn-flour-and-bran-blend-significantly-lowers-LDL-cholesterol-study-reveals.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Câti ani de viață putem câștiga prin adoptarea unei alimentații mai sănătoase? (studiu)
- Veganii ar trebui să fie atenți la calitatea alimentelor pe care le consumă, sugerează un studiu
- Legătura dintre durata alăptării, obezitatea maternă și hepatopatiile non-alcoolice la adolescenți
- Concentrațiile ridicate de Omega-6 ar putea reduce riscul de moarte prematură
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- La analize
- Colesterol
- Analize colesterol: HDL marit, LDL scazut
- Analize colesterol...
- Colesterol si ldl marit la 6 ani
- Interpretare analize.. colesterol
- Hdl 38, ldl 194
- Colesterol LDL