Creștere alarmantă a alergiilor la kiwi în rândul copiilor

©

Autor:

Creștere alarmantă a alergiilor la kiwi în rândul copiilor
Un studiu publicat în jurnalul Nutrients sugerează faptul că alergiile la kiwi sunt tot mai frecvent întâlnite în rândul populației tinere, iar uneori pot provoca reacții adverse severe, inclusiv șoc anafilactic. Majoritatea studiilor analizate au arătat că rata alergiei la kiwi este de aproape 9% în rândul copiilor cu alergii alimentare cunoscute.
Studiul actual, al cărui obiectiv a fost acela de complilare a modelelor de recunoaștere a alergiilor la kiwi, cu scopul îmbunătățirii gestionării simptomelor pacienților și a practicii clinice, aduce la lumină problema creșterii frecvenței în rândul copiilor a incidenței cazurilor de alergii la kiwi, un tip de alergie ce se asociază în general cu alte alergii alimentare, dar nu numai. Până în prezent, cercetătorii au identificat mai mult de zece alergeni în kiwi, principalul alergen, responsabil pentru majoritatea cazurilor de alergii raportate, fiind actinidina.

Simptomele alergiei la kiwi pot varia de la manifestări ușoare, cum ar fi mâncărimea și umflarea buzelor sau a limbii, până la simptome severe, care pot include dificultăți de respirație, constricția căilor respiratorii și scăderea tensiunii arteriale. În unele cazuri, reacțiile adverse ale consumului de kiwi în rândul persoanelor alergice pot fi atât de grave încât este necesară intervenția medicală de urgență.

În prezent, nu există un tratament specific pentru alergia la kiwi. Singura modalitate eficientă de prevenire a reacțiilor alergice este evitarea consumului de kiwi și a produselor care conțin acest fruct. Tocmai din acest motiv, este esențial ca persoanele diagnosticate cu alergie la kiwi să citească cu atenție etichetele alimentare, pentru a evita expunerea accidentală la acest alergen. De asemenea, este recomandat ca persoanele cu alergie la kiwi să aibă întotdeauna la ei un injector cu epinefrină (adrenalină) pentru a fi administrat în caz de reacție anafilactică.

Studiul confirmă faptul că alergia la kiwi este o afecțiune gravă care poate pune viața în pericol, în special în rândul copiilor mai susceptibili la sensibilizarea primară. În plus, deoarece nu a reușit identificarea și caracterizarea antigenelor moleculare specifice care influențează riscul individual de a dezvolta reacții alergice severe, studiul sugerează că, în continuare, singura abordare eficientă pentru gestionarea alergiei la kiwi îl reprezintă dietele care nu includ acest aliment.

sursa: News Medical
foto: photobeps/Shutterstock.com

Data actualizare: 11-07-2023 | creare: 11-07-2023 | Vizite: 1596
Bibliografie
Rising incidence of kiwifruit allergy in children: study highlights severe allergic reactions, link: https://www.news-medical.net/news/20230706/Rising-incidence-of-kiwifruit-allergy-in-children-study-highlights-severe-allergic-reactions.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: