Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?
Autor: Zamfir Andreea
Sucul de rodie poate să reducă senzația de foame, o cauză importantă a obezității.
Comorbiditățile care însoțesc obezitatea au un impact negativ semnificativ asupra sănătății publice la nivel mondial. Consumul de alimente bogate în calorii este unul dintre motivele care contribuie la creșterea în greutate. Prin urmare, este esențial să înțelegem natura sațietății.
Este demonstrat faptul că dezvoltarea tratamentelor nutriționale pentru obezitate depinde în mare măsură de capacitatea de a controla pofta de mâncare.
Administrarea suplimentelor cu nutraceutice poate contribui la reducerea factorilor de risc cardiometabolic legați de obezitate, fără a necesita modificări ale dietei, ceea ce le face o potențială alternativă de pierdere în greutate. Datorită concentrațiilor lor ridicate de substanțe bioactive care au efecte pozitive asupra sănătății, nutraceuticele sau suplimentele alimentare s-au dovedit a fi tratamente eficiente pentru tulburări patologice precum obezitatea.
Consumul de suc de rodie oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său ridicat de polifenoli antioxidanți, în special taninurile, antocianii și derivații acidului elagic.
S-a observat că senzația de sațietate și greutatea corporală a animalelor au fost diminuate de sucul și extractele de rodie. Cu toate acestea, studiul privind beneficiile sucului de rodie este încă în fază incipientă.
Un studiu recent a investigat impactul extractului de rodie în ceea ce privește inducerea senzației de sațietate și reducerea aportului alimentar, studiul fiind realizat pe persoane sănătoase. Scopul investigației a fost de a evalua efectele extractului de rodie asupra tensiunii arteriale, a nivelului hormonilor de stres, a rezistenței la insulină și a calității vieții voluntarilor sănătoși.
Concluzii
Conform constatărilor, extractul de rodie și sucul de rodie pot modifica indicatorii de sațietate. Cu toate acestea, nu se pot trage concluzii concrete, din cauza limitărilor sondajului, a numărului mic de participanți la acest studiu și a calității slabe a datelor colectate.
Cu toate acestea, rezultatele par încurajatoare. Sunt necesare mai multe studii care să includă mai mulți voluntari pentru a evalua impactul extractului de rodie și al sucului de rodie asupra parametrilor de sațietate.
sursa: News Medical
foto: Agave Studio/Shutterstock
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Merele cu pulpă roșie ar putea avea efecte benefice asupra funcției imune și a microbiomului fecal
- Importanța accesibilității alimentelor acasă pentru o dietă sănătoasă a copilului mic
- Rolul alimentației în prevenția și managementul osteoartritei
- Dieta pentru o planetă mai sănătoasă asociată cu risc mai mic de moarte prematură
- Mereu ma gandesc sa mananc - cum ma opresc?
- Pe ce baza se prescriu anticonceptionalele??
- Ce sunt "aplecatele"?
- Scadere in greutate, pofta exagerata de mancare, balonare
- Gastrita sau probleme cu fierea?
- Balonare, ingrasare, pofta mare de mancare
- Pofta de mancare scazuta la copil
- Cum pot sa-mi micsorez apetitul alimentar?
- Cum sa diminuez pofta de mincare..