Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?

Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?

©

Autor:

Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?

Sucul de rodie poate să reducă senzația de foame, o cauză importantă a obezității.
Comorbiditățile care însoÈ›esc obezitatea au un impact negativ semnificativ asupra sănătății publice la nivel mondial. Consumul de alimente bogate în calorii este unul dintre motivele care contribuie la creÈ™terea în greutate. Prin urmare, este esenÈ›ial să înÈ›elegem natura saÈ›ietății.


Este demonstrat faptul că dezvoltarea tratamentelor nutriÈ›ionale pentru obezitate depinde în mare măsură de capacitatea de a controla pofta de mâncare.


Administrarea suplimentelor cu nutraceutice poate contribui la reducerea factorilor de risc cardiometabolic legaÈ›i de obezitate, fără a necesita modificări ale dietei, ceea ce le face o potenÈ›ială alternativă de pierdere în greutate. Datorită concentraÈ›iilor lor ridicate de substanÈ›e bioactive care au efecte pozitive asupra sănătății, nutraceuticele sau suplimentele alimentare s-au dovedit a fi tratamente eficiente pentru tulburări patologice precum obezitatea.


Consumul de suc de rodie oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conÈ›inutului său ridicat de polifenoli antioxidanÈ›i, în special taninurile, antocianii È™i derivaÈ›ii acidului elagic.
S-a observat că senzaÈ›ia de saÈ›ietate È™i greutatea corporală a animalelor au fost diminuate de sucul È™i extractele de rodie. Cu toate acestea, studiul privind beneficiile sucului de rodie este încă în fază incipientă.


Un studiu recent a investigat impactul extractului de rodie în ceea ce priveÈ™te inducerea senzaÈ›iei de saÈ›ietate È™i reducerea aportului alimentar, studiul fiind realizat pe persoane sănătoase. Scopul investigaÈ›iei a fost de a evalua efectele extractului de rodie asupra tensiunii arteriale, a nivelului hormonilor de stres, a rezistenÈ›ei la insulină È™i a calității vieÈ›ii voluntarilor sănătoÈ™i.

Concluzii

Conform constatărilor, extractul de rodie și sucul de rodie pot modifica indicatorii de sațietate. Cu toate acestea, nu se pot trage concluzii concrete, din cauza limitărilor sondajului, a numărului mic de participanți la acest studiu și a calității slabe a datelor colectate.
Cu toate acestea, rezultatele par încurajatoare. Sunt necesare mai multe studii care să includă mai mulÈ›i voluntari pentru a evalua impactul extractului de rodie È™i al sucului de rodie asupra parametrilor de saÈ›ietate.

sursa: News Medical
foto: Agave Studio/Shutterstock


Data actualizare: 19-09-2022 | creare: 19-09-2022 | Vizite: 572
Bibliografie
What is the effect of pomegranate extract consumption on satiety parameters?, link: https://www.news-medical.net/news/20220914/What-is-the-effect-of-pomegranate-extract-consumption-on-satiety-parameters.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre sport È™i scăderea apetitului explicată
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  • Aminoacizii produÈ™i de către organism pot suprima pofta de mâncare
  •