Consumul de avocado zilnic crește calitatea dietei, conform unui studiu
Consumul de avocado zilnic timp de șase luni nu are efecte asupra țesutului adipos de la nivel abdominal ori perihepatic, la persoanele supraponderale sau care suferă de obezitate, însă poate duce la scăderea colesterolemiei.
Echipa de cercetători de la Universitatea Penn State a descoperit faptul că participanții care au consumat avocado timp de șase luni, au obținut o dietă de mai bună calitate și îmbunătățirea sănătății, pe toată perioada de studiu.
Prin cel mai mare și extins studiu realizat cu privire la consumul de avocado și efectele sale asupra sănătății, cercetătorii au clarificat dacă consumul acestuia zilnic este benefic și contribuie la echilibrarea dietei. Chiar dacă nu produce scăderea în greutate, contribuie la reducerea LDL-colesterolului, acesta fiind asociat sindromului metabolic și patologiei cardiovasculare.
Consumul zilnic de avocado a îmbunătățit calitatea dietei participanților studiului. O dietă de calitate superioară este asociată unui risc scăzut de apariție a diabetului zaharat de tip 2, bolilor de inimă, cancerului.
Experimentul timp de șase luni a implicat mai mult de 1.000 de participanți supraponderali sau obezi, fiind selectate două grupuri. Jumătate dintre participanți au consumat avocado în fiecare zi, iar grupul de control și-a continuat dieta obișnuită.
Consumul de avocado zilnic a dus la scăderea valorilor colesterolului total cu 2,9 mg/dL, iar a LDL-colesterolului cu 2,5 mg/dL.
sursa. Science Daily
foto: Kelly Sikkema on Unsplash
Echipa de cercetători de la Universitatea Penn State a descoperit faptul că participanții care au consumat avocado timp de șase luni, au obținut o dietă de mai bună calitate și îmbunătățirea sănătății, pe toată perioada de studiu.
Prin cel mai mare și extins studiu realizat cu privire la consumul de avocado și efectele sale asupra sănătății, cercetătorii au clarificat dacă consumul acestuia zilnic este benefic și contribuie la echilibrarea dietei. Chiar dacă nu produce scăderea în greutate, contribuie la reducerea LDL-colesterolului, acesta fiind asociat sindromului metabolic și patologiei cardiovasculare.
Consumul zilnic de avocado a îmbunătățit calitatea dietei participanților studiului. O dietă de calitate superioară este asociată unui risc scăzut de apariție a diabetului zaharat de tip 2, bolilor de inimă, cancerului.
Experimentul timp de șase luni a implicat mai mult de 1.000 de participanți supraponderali sau obezi, fiind selectate două grupuri. Jumătate dintre participanți au consumat avocado în fiecare zi, iar grupul de control și-a continuat dieta obișnuită.
Consumul de avocado zilnic a dus la scăderea valorilor colesterolului total cu 2,9 mg/dL, iar a LDL-colesterolului cu 2,5 mg/dL.
sursa. Science Daily
foto: Kelly Sikkema on Unsplash
Data actualizare: 08-07-2022 | creare: 08-07-2022 | Vizite: 359
Bibliografie
Daily avocados improve diet quality, help lower cholesterol levels, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220705162151.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de fast-food asociat cu rezultate școlare slabe la copii
- Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
- Cercetătorii examinează felurile de mâncare tradiționale de Crăciun și potențialele beneficii pentru sănătate
- Publicitatea la alimente tip junk food, asociată cu excesul caloric la adolescenți
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum