Cercetătorii au analizat efectele consumului de cafea și ceai asupra riscului de deces

Cercetătorii au analizat efectele consumului de cafea și ceai asupra riscului de deces

©

Autor:

Cercetătorii au analizat efectele consumului de cafea și ceai asupra riscului de deces

Într-un studiu recent publicat în revista BMC Medicine, cercetătorii au analizat relaÈ›ia dintre consumul individual È™i combinat de cafea È™i ceai È™i mortalitatea din toate cauzele, precum È™i decesele cauzate de cauze specifice, cum ar fi cele cauzate de afecÈ›iuni digestive, respiratorii È™i cardiovasculare.
Ceaiul È™i cafeaua sunt esenÈ›iale în alimentaÈ›ia È™i stilul de viață al oamenilor din întreaga lume. Numeroase studii au analizat relaÈ›ia de cauzalitate dintre conÈ›inutul de cofeină al celor două băuturi È™i riscul de boli È™i mortalitate. Rezultatele au fost însă neconcludente, unele sugerând o relaÈ›ie inversă între consumul de cafea È™i mortalitate, iar altele găsind o corelaÈ›ie între cel mai mare risc de mortalitate È™i consumul intermediar de cafea.
În studiile care au analizat interacÈ›iunile dintre ceai È™i cafea s-a observat o scădere a incidenÈ›ei demenÈ›ei È™i a accidentului vascular cerebral. Studiile care au analizat interacÈ›iunile dintre cele două băuturi È™i mortalitate au constatat că consumul de ceai verde È™i cafea împreună creÈ™te riscul de diabet de tip 2. Dar multe dintre aceste constatări fie provin din eÈ™antioane de dimensiuni mici, fie nu pot fi aplicate la întreaga populaÈ›ie mondială.


Studiul actual, pentru a examina asocierea dintre mortalitate È™i consumul individual È™i combinat de ceai È™i cafea, a utilizat o analiză de stratificare care a luat în considerare o serie de factori de bază, alegerile privind stilul de viață È™i istoricul bolilor cronice. Datele au fost preluate dintr-o cohortă longitudinală, bazată pe populaÈ›ia britanică, Biobank.


Potrivit rezultatelor, persoanele care beau între două È™i patru ceÈ™ti de ceai È™i nu mai mult de una-două ceÈ™ti de cafea în fiecare zi au un risc de mortalitate cu 22% mai mic decât cele care nu beau nici ceai, nici cafea. O legătură inversă similară a fost observată pentru riscul de mortalitate asociat cu afecÈ›iunile digestive, respiratorii È™i cardiovasculare.

sursa: News Medical
foto: igra.design/Shutterstock


Data actualizare: 24-11-2022 | creare: 24-11-2022 | Vizite: 272
Bibliografie
The separate and combined associations of coffee and tea consumption with all-cause and cause-specific mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20221122/The-separate-and-combined-associations-of-coffee-and-tea-consumption-with-all-cause-and-cause-specific-mortality.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • Expunerea prenatală la cofeină nu influenÈ›ează IQ-ul copilului
  • Consumul crescut de cafea ar putea reduce riscul de scleroză multiplă
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum