Termenele limită înlătură urgența de a acționa și pot crește probabilitatea de neîndeplinire a unei sarcini

©

Autor:

Termenele limită înlătură urgența de a acționa și pot crește probabilitatea de neîndeplinire a unei sarcini
Stabilirea unui termen limită pentru îndeplinirea unei sarcini poate crește probabilitatea de a nu efectua sarcina, concluzionează un studiu recent. Scurtarea termenului limită sau chiar eliminarea sa ar putea crește probabilitatea de a îndeplini sarcina.
În cadrul studiului, participanții au fost invitați să completeze un sondaj online în care o donație este destinată unei organizații de caritate. Participanții fie au primit anumite termene pentru a răspunde solicitării de a dona (termenele au fost de o săptămână sau o lună), fie nu au primit un termen. Studiul a constatat că cele mai puține răspunsuri la sondaj au fost oferite de participanții al căror termen limită a fost de o lună, în timp ce rate mari de răspuns au fost înregistrate în rândul participanților care nu au primit un termen limită pentru a răspunde.

Deși concepută în încercarea de a ajuta organizațiile de caritate să strângă mai mulți bani, cercetarea oferă rezultatele aplicabile în orice situație în care cineva cere ajutor unei alte persoane. Cercetătorii nu au fost surprinși să constate că specificarea unui termen limită mai scurt crește șansele de a primi un răspuns, în comparație cu un termen limită mai lung. Cu toate acestea, cercetătorii declară că a fost interesant că au primit cele mai multe răspunsuri atunci când nu a fost specificat un termen limită.

„Interpretăm acest lucru ca o dovadă că specificarea unui termen limită mai lung, spre deosebire de un termen limită scurt sau de lipsa unui termen limită, înlătură urgența de a acționa, care este adesea percepută de oameni atunci când li se cere să ajute. Oamenii, prin urmare, amână îndeplinirea sarcinii și, deoarece sunt neatenți sau uită, amânarea acesteia duce la rate de răspuns mai mici”, spun autorii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-11-2021 | creare: 23-11-2021 | Vizite: 323
Bibliografie
Best way to avoid procrastination, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211113072222.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetările descoperă legătura dintre atitudinea negativă și amânarea îndeplinirii sarcinilor
  •