Ce efecte are consumul de kimchi asupra sănătății?

©

Autor:

Ce efecte are consumul de kimchi asupra sănătății?
Un studiu recent publicat în Journal of Ethnic Foods a evaluat beneficiile pentru sănătate ale consumului de kimchi.
Kimchi este un aliment tradițional coreean, o varietate de legume fermentate, care este un element de bază al bucătăriei coreene. Kimchi-ul este preparat prin amestecarea legumelor (de obicei varză chinezească, dar și alte legume precum ridiche, morcovi, ceapă verde sau usturoi) cu sare și condimente (cum ar fi ardei iute, ghimbir, usturoi, sos de pește sau pasta de fasole de soia) și apoi lăsând amestecul să fermenteze la temperatura camerei timp de câteva zile sau săptămâni, până când devine acid și acrișor.
Kimchi-ul este un aliment bogat în nutrienți, cum ar fi vitamina C, vitamina K și fibre, și este considerat un aliment probiotic, deoarece fermentarea produce bacterii benefice pentru sănătatea intestinală.

Studiul a revizuit studii clinice randomizate care investighează efectele consumului de kimchi asupra sănătății generale, calității vieții și efectelor adverse. Rezultatele au arătat că consumul de cantități mari de kimchi a fost asociat cu îmbunătățiri ale nivelurilor de glucoză din sânge, colesterol, niveluri de lipide serice, masa musculară scheletică, tensiunea arterială sistolica și simptomele sindromului de colon iritabil.

Kimchi a fost, de asemenea, potențial legat de inhibarea creșterii celulelor canceroase în diferite tipuri de cancer. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a verifica rezultatele contradictorii privind beneficiile pentru sănătate ale consumului de kimchi.

În ciuda preocupărilor legate de conținutul ridicat de sare al kimchi, studiul nu a găsit nicio asociere între consumul de kimchi și o creștere a hipertensiunii arteriale.

sursa: News Medical
foto: VladimirChen/Shutterstock.com

Data actualizare: 07-04-2023 | creare: 07-04-2023 | Vizite: 437
Bibliografie
What are the effects of kimchi on human health?, link: https://www.news-medical.net/news/20230404/What-are-the-effects-of-kimchi-on-human-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alimentele fermentate pot îmbunătăți tratamentul cancerului prin modularea microbiomului intestinal și stimularea sistemului imunitar
  • Conservarea fructelor și legumelor
  • Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității
  •