Bioingineria miceliului comestibil sporește valoarea nutritivă, culoarea și aroma
©
Autor: Airinei Camelia

Cercetătorii au dezvoltat un set de unelte de biologie sintetică modulară pentru Aspergillus oryzae, adresându-se provocărilor legate de impactul producției de alimente asupra mediului și propunând soluții sustenabile prin exploatarea potențialului micobiomului în producția alimentară.
Echipa de cercetare a creat o metodă alternativă CRISPR-Cas9 pentru A. oryzae, facilitând integrarea precisă a secvențelor genetice și permițând selecția pozitivă și negativă a modificărilor genetice. Această abordare a permis identificarea loci neutri în genomul A. oryzae pentru integrarea și supraexprimarea genelor, demonstrând eficiența ridicată a integrării și expresia puternică a proteinelor raportoare în diferite locații genomice.
Prin aplicarea acestui set de unelte, cercetătorii au bioinginerat miceliul comestibil al A. oryzae pentru a produce niveluri ridicate de ergotioneină, un aminoacid bioactiv, depășind nivelurile găsite în sursele dietetice naturale, cum ar fi ciupercile. În plus, au modificat miceliul pentru a supraexprima heme, îmbunătățind culoarea și aroma biomasei pentru a se asemăna mai mult cu carnea, fără a compromite conținutul de proteine sau randamentul de creștere.
Aceste descoperiri deschid calea pentru dezvoltarea de alimente funcționale inovatoare și alternative sustenabile la carne, cu potențialul de a reduce impactul producției de alimente asupra mediului și de a oferi opțiuni alimentare mai sigure și eficiente. Cu toate acestea, sunt necesare evaluări suplimentare ale atributelor senzoriale, siguranței alimentare, acceptării de către consumatori și peisajului regulatoriu înainte de implementarea pe scară largă.
sursa: News Medical
Data actualizare: 22-03-2024 | creare: 22-03-2024 | Vizite: 415
Bibliografie
Bioengineering edible mycelium to enhance nutritional value, color, and flavor, link: https://www.news-medical.net/news/20240321/Bioengineering-edible-mycelium-to-enhance-nutritional-value-color-and-flavor.aspxFotografie creată de Karolina Grabowska, de pe platforma Pexels
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta Mediteraneeană îmbunătățește profilul metabolic și performanța cognitivă?
- Consumul frecvent de fructe oleaginoase a fost asociat cu reducerea inflamațiilor
- Consumul de grăsimi trans asociat cu o degradare a memoriei
- Aportul de gluten la copii este asociat cu un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 1
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni