Consumul frecvent de fructe oleaginoase a fost asociat cu reducerea inflamațiilor
©
Autor: Mancaș Mălina
Cel puțin cinci porții de fructe oleaginoase pe săptămână ar putea susține activitatea antiinflamatorie a organismului, conform unui studiu recent.
La studiu au participat mai mult de 5.000 de persoane, rezultatele cercetării fiind publicate în Jurnalul American de Nutriție Clinică.
Oamenii de știință au observat o asociere între consumul crescut de nuci și alte oleaginoase și reducerea riscului major de inflamații. Cu ajutorul chestionarelor a fost monitorizată dieta fiecărui participant și prin intermediul probelor de sânge a fost analizat nivelul unor proteine cunoscute ca biomarkeri ai inflamației. Au fost identificați și analizați 3 biomarkeri cunoscuți: proteina C-reactivă (CRP), interleukina-6 (IL6) și factorul de necroză tumorală (TNFR2).
S-a ținut cont și de vârsta participanților, istoricul medical, stilul de viață și alte variabile. La final s-a observat că persoanele care au consumat ma mult de 5 porții de nuci săptămânal au prezentat valori mai reduse ale CRP și IL6 decât cei care au substituit 3 porții de nuci săptămânale cu carne roșie, carne procesată, ouă sau cereale rafinate.
Toate categoriile de nuci conțin compuși cu efecte benefice, inclusiv magneziu, fibre, L-arginină, antioxidanți și grăsimi nesaturate cum ar fi acidul alfa-linoleic.
Cercetătorii nu au identificat însă care dintre acești compuși prezintă efectele pozitive sau dacă beneficiile sunt datorate unor combinații ale acestora.
Sursa: Science Daily
La studiu au participat mai mult de 5.000 de persoane, rezultatele cercetării fiind publicate în Jurnalul American de Nutriție Clinică.
Oamenii de știință au observat o asociere între consumul crescut de nuci și alte oleaginoase și reducerea riscului major de inflamații. Cu ajutorul chestionarelor a fost monitorizată dieta fiecărui participant și prin intermediul probelor de sânge a fost analizat nivelul unor proteine cunoscute ca biomarkeri ai inflamației. Au fost identificați și analizați 3 biomarkeri cunoscuți: proteina C-reactivă (CRP), interleukina-6 (IL6) și factorul de necroză tumorală (TNFR2).
S-a ținut cont și de vârsta participanților, istoricul medical, stilul de viață și alte variabile. La final s-a observat că persoanele care au consumat ma mult de 5 porții de nuci săptămânal au prezentat valori mai reduse ale CRP și IL6 decât cei care au substituit 3 porții de nuci săptămânale cu carne roșie, carne procesată, ouă sau cereale rafinate.
Toate categoriile de nuci conțin compuși cu efecte benefice, inclusiv magneziu, fibre, L-arginină, antioxidanți și grăsimi nesaturate cum ar fi acidul alfa-linoleic.
Cercetătorii nu au identificat însă care dintre acești compuși prezintă efectele pozitive sau dacă beneficiile sunt datorate unor combinații ale acestora.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 02-08-2016 | creare: 02-08-2016 | Vizite: 1774
Bibliografie
Frequent nut consumption associated with less inflammation, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160729110930.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumarea laptelui integral: o legătură surprinzătoare cu profilurile corporale mai sănătoase
- Beneficiile florilor comestibile (studiu)
- Adăugarea arahidelor și a zațului de cafea face ca ciocolata cu lapte să fie mai sănătoasă
- Tiparele alimentare din copilăria timpurie decid riscul ulterior de boală celiacă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Presiune faciala și durere împrejurul sprancenelor
- Inflamatii maini si picioare
- Consumul de nuci = ingrasare?