Bărbații mai înalți la vârstă adultă tânără au un risc mai scăzut de demență la bătrânețe

©

Autor:

Bărbații mai înalți la vârstă adultă tânără au un risc mai scăzut de demență la bătrânețe
Potrivit unui nou studiu, bărbații care sunt mai înalți la vârstă adultă tânără au un risc mai scăzut de demență la bătrânețe. Studiul a fost publicat în jurnalul eLife.
Este importantă identificarea persoanelor cu risc de dezvoltare a demenței, deoarece acest lucru îi poate ajuta să ia măsuri preventive sau să își planifice viitorul. Studiul actual sugerează că unul din factorii de risc ce ar trebui luați în considerare când vine vorba de demență este înălțimea.

Studiul a analizat date provenite din registrul național danez, incluzând 666.333 de bărbați de origine daneză născuți între 1939 și 1959, dintre care 70.608 erau frați și 7.388, gemeni. În total, s-au găsit 10.599 de bărbați care au dezvoltat demență la vârsta bătrâneții.

Rezultatele au arătat că pentru fiecare 6 centimetri peste înălțimea medie, riscul de dezvoltare al demenței scădea cu 10%.

De asemenea, când au studiat frați de înălțimi diferite, cercetătorii au observat aceeași legătură dintre înălțime și demență, ceea ce sugerează că doar genetica și caracteristicile familiale nu explică motivul pentru care bărbații mai scuzi au un risc mai crescut de demență.

Un aspect important al studiului este faptul că a luat în considerare potențialul rol al educației și inteligenței în dezvoltarea demenței la vârste mai înaintate.

Per total, rezultatele studiului au arătat că există o legătură între înălțimea mai mare la vârstă adultă tânără și un risc mai scăzut de demență la bătrânețe, legătură care se menține chiar și atunci când se ia în considerare nivelul de educație și inteligență.

Una din limitele studiului este faptul că nu se cunoaște dacă rezultatele sunt valabile și la persoanele de sex feminin.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-02-2020 | creare: 18-02-2020 | Vizite: 726
Bibliografie
Taller young men may have lower dementia risk: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200211103826.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum influențează somnul, indicele de masă corporală și statusul marital riscul de demență?
  • Hipotensiunea ortostatică poate crește riscul de demență
  • Obiceiuri zilnice ce îți cresc riscul de demență la bătrânețe
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum