Consumul de ciuperci poate reduce riscul declinului cognitiv
©
Autor: Teodorescu Mihai
Persoanele în vârstă care consumă mai mult de două porții standard de ciuperci pe săptămână pot avea șanse reduse cu 50 la sută de a avea insuficiență cognitivă ușoară, indică un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Națională din Singapore.
„Această corelație este surprinzătoare și încurajatoare. Se pare că un singur ingredient disponibil în mod obișnuit ar putea avea un efect dramatic asupra declinului cognitiv”, a declarat autorul principal al studiului, Lei Feng, profesor asistent în Departamentul de Medicină Psihologică.
Cercetătorii au efectuat interviuri ample și teste cu persoanele în vârstă pentru a stabili un diagnostic precis. „Interviul ia în considerare informațiile demografice, istoricul medical, factorii psihologici și obiceiurile dietetice. O asistentă medicală va măsura tensiunea arterială, greutatea, înălțimea, mânerul și viteza de mers. De asemenea, vor efectua un test de ecran simplu pentru cunoaștere, depresie, anxietate", a declarat Lei Feng. După aceasta, a fost efectuată o evaluare neuropsihologică standard de două ore, împreună cu o evaluare a demenței. Rezultatele generale ale testelor au fost discutate în profunzime cu psihiatrii experți implicați în studiu pentru a obține un consens de diagnostic.
Șase ciuperci consumate în mod obișnuit în Singapore au fost menționate în studiu. Cu toate acestea, este probabil ca și alte ciuperci fără referință să aibă efecte benefice. Cercetătorii cred că motivul prevalenței reduse a declinului cognitiv la consumatorii de ciuperci poate fi un compus specific găsit în aproape toate soiurile de ciuperci. „Suntem foarte interesați de un compus numit ergotioneină (ET)”, a spus dr. Irwin Cheah. „ET este un antioxidant și antiinflamator unic pe care oamenii sunt incapabili să îl sintetizeze singuri. Dar poate fi obținut din surse dietetice, una dintre principalele fiind ciupercile.”
Alți compuși conținuți în ciuperci pot fi, de asemenea, avantajoși pentru scăderea riscului de declin cognitiv. Anumite hericenone, erinacine, scabronine și dictioforine pot favoriza sinteza creșterii nervului factori. Compușii bioactivi din ciuperci pot, de asemenea, proteja creierul de neurodegenerare prin inhibarea producției de beta-amiloid și tau fosforilat și acetilcolinesterază.
sursa: Science Daily
„Această corelație este surprinzătoare și încurajatoare. Se pare că un singur ingredient disponibil în mod obișnuit ar putea avea un efect dramatic asupra declinului cognitiv”, a declarat autorul principal al studiului, Lei Feng, profesor asistent în Departamentul de Medicină Psihologică.
Cercetătorii au efectuat interviuri ample și teste cu persoanele în vârstă pentru a stabili un diagnostic precis. „Interviul ia în considerare informațiile demografice, istoricul medical, factorii psihologici și obiceiurile dietetice. O asistentă medicală va măsura tensiunea arterială, greutatea, înălțimea, mânerul și viteza de mers. De asemenea, vor efectua un test de ecran simplu pentru cunoaștere, depresie, anxietate", a declarat Lei Feng. După aceasta, a fost efectuată o evaluare neuropsihologică standard de două ore, împreună cu o evaluare a demenței. Rezultatele generale ale testelor au fost discutate în profunzime cu psihiatrii experți implicați în studiu pentru a obține un consens de diagnostic.
Șase ciuperci consumate în mod obișnuit în Singapore au fost menționate în studiu. Cu toate acestea, este probabil ca și alte ciuperci fără referință să aibă efecte benefice. Cercetătorii cred că motivul prevalenței reduse a declinului cognitiv la consumatorii de ciuperci poate fi un compus specific găsit în aproape toate soiurile de ciuperci. „Suntem foarte interesați de un compus numit ergotioneină (ET)”, a spus dr. Irwin Cheah. „ET este un antioxidant și antiinflamator unic pe care oamenii sunt incapabili să îl sintetizeze singuri. Dar poate fi obținut din surse dietetice, una dintre principalele fiind ciupercile.”
Alți compuși conținuți în ciuperci pot fi, de asemenea, avantajoși pentru scăderea riscului de declin cognitiv. Anumite hericenone, erinacine, scabronine și dictioforine pot favoriza sinteza creșterii nervului factori. Compușii bioactivi din ciuperci pot, de asemenea, proteja creierul de neurodegenerare prin inhibarea producției de beta-amiloid și tau fosforilat și acetilcolinesterază.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 27-05-2021 | creare: 27-05-2021 | Vizite: 517
Bibliografie
Eating mushrooms may reduce the risk of cognitive decline, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190312103702.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Când ne pierdem conștiența, creierul nu este „tăcut”
- Stimularea creierului printr-o tehnică non-invazivă, folosită pentru îmbunătățirea memoriei evenimentelor complexe
- Îmbunătățirea condițiilor de mediu oferă o anumită protecție împotriva efectelor neurodegenerării
- Testarea memoriei de lungă durată pentru depistarea precoce a bolii Alzheimer
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum