Anestezia generală - restricții alimentare

©

Autor:

Anestezia generală - restricții alimentare

Anestezia generală constă în administrarea unei asocieri de medicamente cu efect sedativ, hipnotic și relaxant în vederea efectuării intervențiilor chirurgicale ce necesită ca pacientul să rămână nemișcat o anumită perioadă de timp.


De ce nu trebuie să mâncăm înaintea anesteziei generale?” este o întrebare adresată frecvent de pacienți asistenților medicali, care au ca și îndatorire de muncă efectuarea pregătirii preoperatorii.


Alimentația și hidratarea pacientului sunt intervenții autonome ale asistentului medical, iar înaintea unei intervenții chirurgicale se recomandă restricționarea consumului de alimente și lichide. Unii pacienți doresc informații suplimentare privind aceste restricții, de exemplu: dacă această recomandare se referă și la ziua dinaintea intervenției chirurgicale, dacă se poate consuma totuși o cantitate mică de lichide împreună cu medicația curentă, care este ora la care trebuie să se alimenteze ultima dată, iar întrebările pot continua.


Răspunsurile la aceste întrebări nu sunt întotdeauna simplu de formulat, tocmai datorită faptului că fiecare pacient are particularitățile sale, contează tipul de intervenție chirurgicală și regiunea anatomică pe care o pregătim pentru operație.


Datorită medicamentelor administrate  în vederea efectuării anesteziei generale, prezența lichidelor și a alimentelor în stomac pot pune în pericol viața pacientului. Relaxantele musculare administrate la inducția anesteziei generale împiedică  reflexul de tuse, iar dacă apar vărsăturile în timpul intervenției chirurgicale, vomismentele pot fi aspirate în plămâni, producând pneumonie de aspirație.


Atenție! Este interzis a se mesteca guma înainte de operație deoarece provoacă hipersalivație echivalentă cu ingestia de lichide.
După trezirea din anestezia generală hidratarea și alimentația se vor relua treptat, necesarul hidric și caloric fiind asigurat prin perfuzie intravenoasă, administrându-se astfel ser fiziologic, ser glucozat sau ser Ringer.


Data actualizare: 08-12-2022 | creare: 08-12-2022 | Vizite: 590
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: