Adulții care consumă mai multe fasole au rezultate mai bune în privința greutății corporale și aportului de nutrienți esențiali
©
Autor: Airinei Camelia

Fasolea este o sursă bogată de carbohidrați complecși, proteine, calciu, potasiu și fibre dietetice, având în același timp un conținut scăzut de sodiu și zahăr. Consumul acesteia este asociat cu multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea greutății corporale, reducerea tensiunii arteriale și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și niveluri ridicate de colesterol.
Studiul a utilizat date dintr-un sondaj național reprezentativ și a identificat cinci tipare de consum alimentar. Grupurile care consumau fasole în cantități mai mari au obținut scoruri mai bune la indicele de alimentație sănătoasă și au avut un aport crescut de nutrienți esențiali comparativ cu cei care nu consumau fasole. Deși consumatorii de fasole aveau un aport mai mare de sodiu, nivelurile mai ridicate de potasiu pot contrabalansa efectele negative ale sodiului asupra tensiunii arteriale.
Concluzia principală a studiului este că promovarea consumului de fasole poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, ajutând la corectarea deficiențelor nutriționale și îmbunătățind calitatea generală a dietei. În ciuda unor limitări, cum ar fi dependența de date auto-raportate și natura observațională a cercetării, rezultatele sugerează că includerea fasolei în alimentație ar trebui încurajată pentru a susține o dietă mai sănătoasă și mai echilibrată.
sursa: News Medical
Data actualizare: 11-10-2024 | creare: 11-10-2024 | Vizite: 786
Bibliografie
Eating more beans leads to weight loss and better nutrition, link: https://www.news-medical.net/news/20241008/Eating-more-beans-leads-to-weight-loss-and-better-nutrition.aspxImage by JanNijman on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Extractul de ceai verde poate dăuna ficatului la persoanele cu anumite variații genetice
- Intervențiile comportamentale pot ajuta la reducerea aportului alimentar
- Ce alimente pot reduce riscul de inflamații cronice?
- O alimentație mai bună, o dispoziție mai bună: rolul calității dietei în sănătatea mentală
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni