Adulții care consumă mai multe fasole au rezultate mai bune în privința greutății corporale și aportului de nutrienți esențiali

©

Autor:

Adulții care consumă mai multe fasole au rezultate mai bune în privința greutății corporale și aportului de nutrienți esențiali
Un studiu recent publicat în Nutrition Journal a comparat calitatea dietei și aportul de nutrienți între adulții americani care consumă fasole (diferite soiuri de fasole și năut) și cei care nu consumă. Cercetarea a arătat că persoanele care includ fasolea în alimentație au o dietă de calitate superioară și un aport mai mare de nutrienți esențiali, inclusiv nutrienți deficitari precum fibrele, potasiul și acidul folic.
Fasolea este o sursă bogată de carbohidrați complecși, proteine, calciu, potasiu și fibre dietetice, având în același timp un conținut scăzut de sodiu și zahăr. Consumul acesteia este asociat cu multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea greutății corporale, reducerea tensiunii arteriale și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și niveluri ridicate de colesterol.

Studiul a utilizat date dintr-un sondaj național reprezentativ și a identificat cinci tipare de consum alimentar. Grupurile care consumau fasole în cantități mai mari au obținut scoruri mai bune la indicele de alimentație sănătoasă și au avut un aport crescut de nutrienți esențiali comparativ cu cei care nu consumau fasole. Deși consumatorii de fasole aveau un aport mai mare de sodiu, nivelurile mai ridicate de potasiu pot contrabalansa efectele negative ale sodiului asupra tensiunii arteriale.

Concluzia principală a studiului este că promovarea consumului de fasole poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, ajutând la corectarea deficiențelor nutriționale și îmbunătățind calitatea generală a dietei. În ciuda unor limitări, cum ar fi dependența de date auto-raportate și natura observațională a cercetării, rezultatele sugerează că includerea fasolei în alimentație ar trebui încurajată pentru a susține o dietă mai sănătoasă și mai echilibrată.

sursa: News Medical

Data actualizare: 11-10-2024 | creare: 11-10-2024 | Vizite: 222
Bibliografie
Eating more beans leads to weight loss and better nutrition, link: https://www.news-medical.net/news/20241008/Eating-more-beans-leads-to-weight-loss-and-better-nutrition.aspx

Image by JanNijman on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta cu fasole demonstrează efecte prebiotice semnificative
  • Fasolea poate îmbunătăți sănătatea intestinală și metabolismul supraviețuitorilor de cancer colorectal
  • Aportul de leguminoase poate ajuta vârstnicii să-și îmbunătățească sănătatea cardiometabolică
  •