Ce calitate au afinele din magazin? (studiu)
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu publicat în Foods Journal investighează calitatea afinelor și factorii care o pot influența. Afinele sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate și sunt la mare căutare în întreaga lume. Studiul se concentrează pe factorii de prerecoltare și postrecoltare care pot afecta calitatea afinelor, cum ar fi conținutul de fenolici, proprietățile antioxidante, fermitatea, conținutul de flavonoide și contaminarea fungică.
Afinele au fost colectate de la zece comercianți diferiți și evaluate pentru diverși parametri de calitate. Studiul a constatat că afinele aveau un indice general de maturitate scăzut, bazat pe conținutul de solide solubile și raportul de acid titrabil. Proprietățile mecanice au fost măsurate folosind un test de penetrare, dar concluziile au fost dificil de obținut, din cauza indicilor diferiți de maturitate ai afinelor.
Contaminarea fungică a fost analizată și au fost identificate cinci specii diferite de ciuperci, deși au existat variații în contaminarea între probe. S-a măsurat conținutul total de fenolici și antociani al afinelor. Conținutul fenolic a variat între 61,9 și 177,9 mg echivalenți de acid galic la 100 g de greutate proaspătă, ceea ce a fost mai mic decât rapoartele anterioare. Conținutul de antociani a variat de la 25,6 la 56,6 mg de cianidin-3-glucozidă la 100 g de greutate proaspătă.
Activitatea antioxidantă a fost evaluată folosind două metode, ABTS și FRAP, prezentând variații mari în activitate. S-a observat o corelație semnificativă între activitatea antioxidantă și conținutul total de fenolici, indicând dependența proprietăților antioxidante de conținutul fenolic. Au fost identificați și cuantificați diferiți compuși fenolici în probe de afine, inclusiv antociani, flavanoli și acizi fenolici.
Studiul concluzionează că afinele disponibile pe diferite piețe sunt, în general, de o calitate acceptabilă în momentul vânzării, dar tind să aibă indici de maturitate scăzuti. Cercetarea evidențiază importanța luării în considerare a factorilor de prerecoltare și postrecoltare în calitatea afinului, sugerând că practicile de cultivare în sine nu pot fi singurul factor determinant. În plus, nu a fost observată nicio diferență semnificativă în nivelurile de antociani între afinele cultivate organic și cele cultivate în mod convențional.
sursa: News Medical
foto: BukhtaYurii/Shutterstock.com
Afinele au fost colectate de la zece comercianți diferiți și evaluate pentru diverși parametri de calitate. Studiul a constatat că afinele aveau un indice general de maturitate scăzut, bazat pe conținutul de solide solubile și raportul de acid titrabil. Proprietățile mecanice au fost măsurate folosind un test de penetrare, dar concluziile au fost dificil de obținut, din cauza indicilor diferiți de maturitate ai afinelor.
Contaminarea fungică a fost analizată și au fost identificate cinci specii diferite de ciuperci, deși au existat variații în contaminarea între probe. S-a măsurat conținutul total de fenolici și antociani al afinelor. Conținutul fenolic a variat între 61,9 și 177,9 mg echivalenți de acid galic la 100 g de greutate proaspătă, ceea ce a fost mai mic decât rapoartele anterioare. Conținutul de antociani a variat de la 25,6 la 56,6 mg de cianidin-3-glucozidă la 100 g de greutate proaspătă.
Activitatea antioxidantă a fost evaluată folosind două metode, ABTS și FRAP, prezentând variații mari în activitate. S-a observat o corelație semnificativă între activitatea antioxidantă și conținutul total de fenolici, indicând dependența proprietăților antioxidante de conținutul fenolic. Au fost identificați și cuantificați diferiți compuși fenolici în probe de afine, inclusiv antociani, flavanoli și acizi fenolici.
Studiul concluzionează că afinele disponibile pe diferite piețe sunt, în general, de o calitate acceptabilă în momentul vânzării, dar tind să aibă indici de maturitate scăzuti. Cercetarea evidențiază importanța luării în considerare a factorilor de prerecoltare și postrecoltare în calitatea afinului, sugerând că practicile de cultivare în sine nu pot fi singurul factor determinant. În plus, nu a fost observată nicio diferență semnificativă în nivelurile de antociani între afinele cultivate organic și cele cultivate în mod convențional.
sursa: News Medical
foto: BukhtaYurii/Shutterstock.com
Data actualizare: 12-07-2023 | creare: 12-07-2023 | Vizite: 418
Bibliografie
New study reveals blueberry quality discrepancies at retail markets, link: https://www.news-medical.net/news/20230710/New-study-reveals-blueberry-quality-discrepancies-at-retail-markets.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- ChatGPT nu poate înlocui specialiștii în nutriție: generarea unor diete cu ajutorul AI poate prezenta riscuri pentru sănătate
- Medicină culinară ar putea reprezenta o soluție eficientă de prevenire a obezității, fără efecte adverse
- De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
- Cercetătorii au realizat un studiu complet al gazelor intestinale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni