A fost descoperită zona creierului care reglează tendințele psihopate
Autor: Vasiliu Alina
O echipă de cercetători și-a propus să exploreze mecanismele care ar putea explica de ce anumite persoane cu trăsături psihopate sunt capabile să își controleze tendințele antisociale, în timp ce altele nu. Folosind tehnologia neuroimagistică, aceștia au investigat posibilitatea ca indivizii care își controlează tendințele antisociale să aibă structuri neuronale mai dezvoltate, care promovează autoreglarea.
Pe parcursul a două studii RMN structurale, ale unor indivizii care își puteau stăpâni cu succes tendințele psihopate, cercetătorii au descoperit că participanții aveau niveluri mai mari de densitate a materiei cenușii în cortexul prefrontal ventrolateral, una dintre regiunile creierului implicate în procesele de autoreglare, inclusiv de control a unor implusuri primitive și emoții reactive, cum ar fi frica sau furia.
Primul studiu a implicat 80 de adulți, care au fost supuși unor scanări RMN, iar, mai apoi, participanții au completat o serie de chestionare, care au măsurat psihopatia. La cel de-al doilea au participat 64 de studenți care au fost evaluați pentru trăsături și tendințe psihopate. În ambele studii, cercetătorii au observat că densitatea materiei cenușii din cortexul prefrontal ventrolateral a fost asociată în mod pozitiv cu trăsăturile psihopate.
„Pentru a înțelege și trata în mod eficient trăsăturile psihopate din populația umană, trebuie să înțelegem, atât deficiențele, cât și surplusurile inerente psihopatiei. Aceste noi rezultate sunt un pas important, deși preliminar, în această direcție”, a declarat David Chester, unul dintre colaboratori.
Cercetările anterioare au indicat că 1% din populația generală și 15% la 25% dintre persoanele încarcerate ar îndeplini criteriile clinice pentru diagnosticul de psihopatie.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Nivelul optim de magneziu pentru scăderea riscului de demență (revizuire)
- Reducerea numărului de mese zilnice, asociată cu o diminuare a riscului de a dezvolta boala Alzheimer
- Autismul poate fi mascat prin strategii psihologice compensatorii
- Diagnosticul precoce al autismului cu ajutorul AI (inteligenței artificiale)
intră pe forum