Vești bune pentru persoanele cu sensibilitate la grâu
©
Autor: Patriche Silvia
Un studiu recent oferă indicii referitoare la proteinele care cauzează sensibilitatea non-celiacă la grâu și astmul ocupațional. (1)
Studiul a fost realizat de către cercetătorii la la Universitatea Edith Cowan din Australia și speră ca rezultatele să fie folosite pentru a dezvolta alimente cu un conținut redus de grâu alergen. (2)
Pentru această cercetare oamenii de știință au analizat un grup de proteine numite inhibitori de alfa-amilaza/ tripsină. Aceste proteine pot duce la inflamații intestinale în cazul unor persoane. Aceste proteine sunt necesare pentru plantă în apărarea împotriva dăunătorilor iar după prelucrare contribuie la nutriția omului. Rezultatele studiului au arătat o reprezentare a acestor proteine în funcție de tipul de grâu și, potrivit cercetătorilor, au fost luate în considerare 80% dintre tipurile de grâu prezente în majoritate produselor de panificație.
Studiul publicat în Journal of Proteome Research este un pas înainte pentru ca producătorii să poate oferi pâine și produse adiacente persoanelor cu sensibilitate la grâu.
Sursa: ScienceDaily
Studiul a fost realizat de către cercetătorii la la Universitatea Edith Cowan din Australia și speră ca rezultatele să fie folosite pentru a dezvolta alimente cu un conținut redus de grâu alergen. (2)
Pentru această cercetare oamenii de știință au analizat un grup de proteine numite inhibitori de alfa-amilaza/ tripsină. Aceste proteine pot duce la inflamații intestinale în cazul unor persoane. Aceste proteine sunt necesare pentru plantă în apărarea împotriva dăunătorilor iar după prelucrare contribuie la nutriția omului. Rezultatele studiului au arătat o reprezentare a acestor proteine în funcție de tipul de grâu și, potrivit cercetătorilor, au fost luate în considerare 80% dintre tipurile de grâu prezente în majoritate produselor de panificație.
Studiul publicat în Journal of Proteome Research este un pas înainte pentru ca producătorii să poate oferi pâine și produse adiacente persoanelor cu sensibilitate la grâu.
Sursa: ScienceDaily
Data actualizare: 29-04-2020 | creare: 29-04-2020 | Vizite: 725
Bibliografie
1. Good news for the wheat-sensitive among us, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200423130447.htm 2. Identification and Quantitation of Amylase Trypsin Inhibitors Across Cultivars Representing the Diversity of Bread Wheat, https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jproteome.0c00059
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Ce rol joaca microbiomul intestinal și cel bacterian intestinal în sănătatea umană?
- Diferențe observate la nivel neurologic între copiii cu sau fără tulburare de alimentație compulsivă
- Obiceiurile alimentare sănătoase pot fi „învățate”, cred cercetătorii
- Consumul de alimente ultraprocesate crește riscul de COVID-19
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum