Vaccinul DT (diftero-tetanic)
©
Autor: Asiminii Georgiana
Vaccinul DT se aseamănă, desigur, cu vaccinul DiTePer, însă ceea ce le deosebește este absența antigenului pentru tuse convulsivă.
Vaccinul DT este considerat, în cazul copiilor de 14 ani, un rapel după vaccinarea corectă DiTePer, efectuată conform calendarului recomandat. (51)
Vaccinarea DT la copii
Vaccinul DT, care protejează împotriva difteriei și tetanosului, se efectuează asupra copiilor într-o doză, la 14 ani, prin intermediul campaniilor școlare, fiind recomandată apoi repetarea din 10 în 10 ani. (1)Vaccinul DT este considerat, în cazul copiilor de 14 ani, un rapel după vaccinarea corectă DiTePer, efectuată conform calendarului recomandat. (51)
Vaccinarea DT la adulți
Pentru că tetanosul poate intra oricând în organism, prin zgârieturi sau mușcături de animale, iar imunitatea dobândită prin vaccinarea DiTePer nu este valabilă pe viață, se recomandă administrarea, în cazul adulților, a câte o doză la fiecare zece ani.
Data actualizare: 11-10-2013 | creare: 19-09-2013 | Vizite: 27161
Bibliografie
1 - Ordin-MS-carnete vaccinari nr.1147din-08.07.201, sursa: https://www.insp.gov.ro/cnscbt/index.php?option=com_docman&Itemid=3 51 - Vaccinări cu obligativitate generală, sursa: https://www.vaccinnet.ro/vaccinaregenerala
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Prospect vaccin porcina
- Vaccin antitetanos
- Vaccinuri la bebe
- INFANRIX? sau vaccinurile traditionale?
- Vaccinare 4 ani
- Contraindicatii vaccin antirabic
- Anti-Tetanos