Un medicament pentru astm crește toleranța la alergeni la persoanele cu alergii alimentare
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul OUtMATCH, un trial multicentric, dublu-orb, controlat cu placebo, desfășurat în zece centre din SUA, a investigat eficacitatea omalizumabului împotriva alergiilor alimentare. Participanții, cu vârste între 1 și 55 de ani, alergici la arahide și cel puțin alte două alimente specificate, au fost supuși unui screening riguros. Faza inițială a implicat randomizarea 2:1 către omalizumab sau placebo, urmată de reevaluare prin provocări alimentare.
Rezultatele au arătat că un procent semnificativ (67%) din grupul omalizumab a putut consuma cel puțin 600 mg de proteină din arahide fără simptome limitative de doză, comparativ cu doar 7% din grupul placebo. Această eficacitate s-a extins și la alte alimente specificate, demonstrând potențialul omalizumabului de a crește semnificativ nivelurile de toleranță la alergeni. Analiza suplimentară a evaluat capacitatea participanților de a ingera unul, două sau trei dintre alergenii specificați în doze variate fără efecte adverse.
O extensie deschisă a studiului a vizat investigarea durabilității eficacității omalizumabului pe o perioadă mai extinsă, relevând că majoritatea participanților și-au menținut sau îmbunătățit nivelurile de toleranță la alergeni. Evaluările calității vieții pentru participanți și îngrijitori, efectuate prin chestionare validate, au indicat îmbunătățiri în timpul extensiei deschise a studiului. Profilurile de siguranță au fost similare între grupuri, cu excepția reacțiilor mai frecvente la locul injecției printre destinatarii omalizumabului.
În concluzie, omalizumabul a crescut semnificativ pragul de toleranță pentru multiple alergeni alimentari, inclusiv arahide, caju, ouă și lapte, indicând potențialul său ca monoterapie eficientă pentru alergiile alimentare. Tratamentul a demonstrat, de asemenea, capacitatea de a proteja simultan împotriva reacțiilor la multiple alergeni, cu o toleranță susținută în urma tratamentului extins.
sursa: News Medical
Data actualizare: 29-02-2024 | creare: 29-02-2024 | Vizite: 437
Bibliografie
Omalizumab boosts tolerance to multiple food allergies, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20240226/Omalizumab-boosts-tolerance-to-multiple-food-allergies-study-finds.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O dietă echilibrată cu o cantitate moderată de proteine din diferite surse reduc riscul de hipertensiune arterială
- Consumul crescut de zahăr în copilărie are un impact negativ pe termen lung
- Postul intermitent ar putea fi nesigur pentru adolescenți, afectându-le dezvoltarea
- Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Pityriasis Rosea
- Simptome multiple: nas-gat-ureche
- Alergie la para?
- Alergie medicamentoasa sau alimentara
- Alimentația unui alergic?
- Medicament alergii alimentare
- Alergie sau reactie la mustar, iute