Tipul de interacțiuni sociale care conduce spre bunăstare afectivă
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent a explorat impactul interacÈ›iunilor sociale semnificative asupra bunăstării momentane, punând accentul pe importanÈ›a contextului în care aceste interacÈ›iuni au loc. Cercetarea s-a desfășurat utilizând date longitudinale intensive colectate pe parcursul a trei ani (2019-2021) de la studenÈ›i, analizând cum interacÈ›iunile sociale percepute ca fiind semnificative influenÈ›ează starea de bine, stresul È™i sentimentul de singurătate.
Principalele descoperiri ale studiului:
În plus, studiul arată necesitatea de a evalua în continuare cum percepÈ›iile subiective ale contextelor în care au loc interacÈ›iunile sociale influenÈ›ează rezultatele de bunăstare momentană. Astfel, cercetările viitoare ar trebui să includă o gamă mai largă de populaÈ›ii, țări È™i culturi pentru a testa validitatea externă a descoperirilor È™i să ia în considerare cum factorii culturali pot influenÈ›a modul în care interacÈ›iunile sociale moderează variabilele contextuale. Aceasta va ajuta la dezvoltarea unei înÈ›elegeri mai profunde a dinamicii complexe dintre comportamentul social È™i bunăstarea individuală în diverse contexte culturale È™i sociale.
sursa: News Medical
Principalele descoperiri ale studiului:
- InteracÈ›iunile sociale semnificative: InteracÈ›iunile cu parteneri sociali apropiaÈ›i, precum È™i cele care au loc față în față, sunt asociate cu o bunăstare afectivă crescută È™i niveluri reduse de singurătate. Aceste rezultate sugerează că interacÈ›iunile semnificative, în special cele în persoană, au un impact pozitiv asupra stării de bine momentane.
- Canale de comunicare: InteracÈ›iunile semnificative care se desfășoară prin canale mediate de calculator, cum ar fi mesajele directe, sunt asociate cu o bunăstare afectivă scăzută È™i niveluri crescute de singurătate în comparaÈ›ie cu interacÈ›iunile față în față.
- Contextul spaÈ›ial È™i comportamental: Activitățile desfășurate în aer liber, în locuri sociale È™i publice, È™i exerciÈ›iile fizice sunt asociate cu rezultate pozitive de bunăstare, în timp ce studiul, munca È™i consumul de media sunt asociate cu rezultate negative de bunăstare. Aceste descoperiri sugerează că locurile È™i activitățile corespunzătoare pot modula relaÈ›ia dintre interacÈ›iunile sociale semnificative È™i bunăstarea momentană.
Implicații și direcții de cercetare viitoare
Aceste rezultate oferă o bază pentru înÈ›elegerea modului în care contextul interacÈ›iunilor sociale influenÈ›ează bunăstarea. Ele sugerează că optimizarea contextelor sociale È™i alegerea activităților potrivite pot spori beneficiile interacÈ›iunilor sociale asupra stării de bine. De asemenea, studiul indică faptul că interacÈ›iunile semnificative ar putea avea efecte diferite în funcÈ›ie de mediu È™i de activitățile conexe, ceea ce ar putea informa intervenÈ›iile pentru îmbunătățirea sănătății mintale È™i a calității vieÈ›ii.În plus, studiul arată necesitatea de a evalua în continuare cum percepÈ›iile subiective ale contextelor în care au loc interacÈ›iunile sociale influenÈ›ează rezultatele de bunăstare momentană. Astfel, cercetările viitoare ar trebui să includă o gamă mai largă de populaÈ›ii, țări È™i culturi pentru a testa validitatea externă a descoperirilor È™i să ia în considerare cum factorii culturali pot influenÈ›a modul în care interacÈ›iunile sociale moderează variabilele contextuale. Aceasta va ajuta la dezvoltarea unei înÈ›elegeri mai profunde a dinamicii complexe dintre comportamentul social È™i bunăstarea individuală în diverse contexte culturale È™i sociale.
sursa: News Medical
Data actualizare: 02-07-2024 | creare: 02-07-2024 | Vizite: 239
Bibliografie
Meaningful social interactions have net positive outcomes for affective well-being, stress, and loneliness, link: https://www.news-medical.net/news/20240628/Meaningful-social-interactions-have-net-positive-outcomes-for-affective-well-being-stress-and-loneliness.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Infectarea cu tenie sporește speranța de viață a furnicilor muncitoare
- O dietă bogată în grăsimi, alimente prăjite și băuturi cu zahăr poate spori riscul de moarte cardiacă subită
- Adolescenții trebuie să utilizeze inteligent rețele sociale
- Dileucina, mai eficientă decât leucina pentru creșterea masei musculare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum