Testarea medicamentelor deja existente - o soluție mai rapidă decât fabricarea unui vaccin împotriva COVID-19
©
Autor: Patriche Silvia
![Testarea medicamentelor deja existente - o soluție mai rapidă decât fabricarea unui vaccin împotriva COVID-19](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38341.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
De la apariția SARS-CoV-2 la sfârșitul lui 2019, peste 4 milioane de oameni au fost infectați, iar cercetătorii lucrează la foc accelerat să găsească un vaccin pentru a preveni infecția.
Potrivit studiului publicat în jurnalul științific British Journal of Pharmacology, va dura mai bine de un an până la apariția unui vaccin. Oamenii de știință spun că orice medicament va fi dezvoltat pentru a trata infecția cu noul coronavirus va trebuie să țintească cele trei etape ale infecției: prevenirea virusul să pătrundă în organism, stoparea multiplicării sale precum și reducerea efectelor infecției asupra țesuturilor și organelor.
Cercetătorii spun că multiplicarea SARS-CoV-2 în organism este mediată de două proteine: ACE2 și TMPRSS2. Prin concentrarea atenției asupra acestor proteine, lucru care se realizează moment în unele studii clinice, se speră că se vor evita efectele negative asupra sănătății.
Unul dintre medicamentele posibile pentru tratament este remdesivir, folosit tipic în cazul bolnavilor de Ebola. Deși studiile au arătat că nu există suficiente dovezi pentru a putea fi folosit pentru infecțiile cu noul coronavirus, unele state apelează la acest medicament pentru situațiile de urgență. O altă sugestie este reprezentată de anticorpii monoclonali însă producția acestui medicament este costisitoare și nu este viabilă pentru a fi produs pe scară largă.
Există șanse mici ca un singur medicament să fie soluția pentru pandemia COVID-19. Cel mai probabil, spun cercetătorii, este ca unele combinații de medicamente să ajute la reducerea efectelor infecției.
Sursa: ScienceDaily
Data actualizare: 14-05-2020 | creare: 14-05-2020 | Vizite: 520
Bibliografie
1. Repurposing existing drugs for COVID-19 offers a more rapid alternative to a vaccine, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200507103641.htm2. A rational roadmap for SARS‐CoV‐2/COVID‐19 pharmacotherapeutic research and development. IUPHAR Review 29, https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/bph.15094
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Actualizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 ar putea spori eficacitatea lor și durata răspunsului imun
- Asocierea dintre simptomele COVID-19 și reactivitatea testelor de anticorpi, confirmată de un studiu recent
- Un nou tratament COVID-19: eficace în studiile de laborator
- Studiu: copiii cu COVID-19 care necesită spitalizare pot prezenta complicații neurologice
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Infectat cu Covid19 vaccinat fiind
- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Printre simptomele covid 19 se numără și o durere de nas?
- Modularea imunitatii in infectia covid 19
- Vitiligo si coronavirusul
- Covid-19 si sinuzita
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Centrul de informare ROmedic despre Coronavirus
- Alergie la paracetamol si aspirina