Bărbații în vârstă cu diabet, mai predispuși riscului de a dezvolta o formă severă de COVID-19
Autor: Teodorescu Mihai
Persoanele cu diabet au un risc crescut de a dezvolta o formă severă de COVID-19, comparativ cu persoanele fără diabet. Întrebarea la care cercetătorii au încercat să obÈ›ină un răspuns este dacă toate persoanele cu diabet au un risc crescut de COVID-19 sever sau dacă pot fi identificaÈ›i È™i factori de risc specifici în cadrul acestui grup.
Un nou studiu, realizat de cercetătorii Centrului German pentru Cercetarea Diabetului s-a concentrat exact pe această întrebare È™i a obÈ›inut informaÈ›ii relevante.
Pandemia COVID-19 prezintă provocări fără precedent pentru È™tiință È™i sectorul sănătății. În timp ce la unele persoane cu o infecÈ›ie cu SARS-CoV-2 boala este greu de observat, la altele este mult mai severă È™i uneori fatală. Până în prezent, cunoÈ™tinÈ›ele despre evoluÈ›ia unei boli COVID-19 sunt încă destul de slabe. Cu toate acestea, diabetul a apărut din ce în ce mai mult ca unul dintre factorii de risc care determină gravitatea bolii. Mai multe studii privind diabetul È™i SARS-CoV-2 au observat deja o creÈ™tere de aproximativ două până la trei ori a mortalității cauzate de COVID-19 la persoanele cu diabet în comparaÈ›ie cu persoanele fără diabet. Acest lucru face cu atât mai importantă efectuarea de studii care examinează mai detaliat factorii de risc ai persoanelor cu diabet pentru boala COVID-19 severă.
Un nou studiu al Centrului German pentru Diabet, condus de Dr. Sabrina Schlesanger, È™eful grupului de cercetare Junior Systematic Reviews de la Institutul pentru Biometrie È™i Epidemiologie, a examinat fenotipurile de risc ale diabetului È™i posibila lor asociere cu severitatea COVID-19. În meta-analiza lor, cercetătorii au combinat rezultatele din 22 de studii, astfel încât un total de peste 17. 500 de persoane cu diabet zaharat È™i infecÈ›ie confirmată cu SARS-CoV-2 au fost incluse în studiu.
Pentru persoanele cu diabet zaharat È™i infecÈ›ie cu SARS-CoV-2 de sex masculin cu vârstă mai mare de 65 de ani, niveluri ridicate ale glicemiei (în momentul internării în spital), tratament cronic cu insulină È™i bolile concomitente existente (cum ar fi bolile cardiovasculare sau boli de rinichi) au fost identificaÈ›i ca factori de risc pentru un curs sever de COVID-19. Pe de altă parte, rezultatele au arătat că tratamentul cronic cu metformină a fost asociat cu un risc redus de evoluÈ›ie severă a COVID-19. Factorii de risc identificaÈ›i în studiu, precum vârsta înaintată, sexul masculin È™i tratamentul cu insulină cronică, pot fi văzuÈ›i ca indicatori ai severității diabetului sau a stării generale de sănătate precare.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un nou studiu dezvăluie persistența simptomelor neurologice în rândul pacienților COVID-19 neinternați
- Efectele COVID-19 pe termen lung asupra funcțiilor chimio-senzoriale
- Un rezumat al informațiilor cunoscute despre starea pacienților post-COVID-19
- Structura noului coronavirus ar putea explica rata mare de infecție
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni