Un nou tratament COVID-19: eficace în studiile de laborator

©

Autor:

Un nou tratament COVID-19: eficace în studiile de laborator
În cadrul unui studiu publicat recent în Journal of Neuroimmune Pharmacology, o echipă de cercetători de la Rush University Medical Center și Northwestern University a dezvoltat un nou tratament COVID-19, cu rezultate promițătoare în experimentele cu șoareci.
Medicamentul cu structură mică, peptidică are efecte benefice în reducerea febrei, protecția plămânilor și îmbunătățirea funcției cardiace. De asemenea, reduce „furtuna de citokine”, o condiție determinată de virusul SARS-CoV-2 care forțează și epuizează rezervele sistemului imun, producând o reacție imună anormală.

Foarte mulți pacienți cu COVID-19, internați pe secția de Terapie Intensivă, prezintă caracteristicile „furtunii de citokine” care afectează multiple organe. Deși numeroase terapii anti-inflamatorii, cum ar fi cele cu steroizi, sunt disponibile, deseori acestea determină imunoseupresie, lăsând pacientul fără mecanisme de apărare.

Kalipada Pahan, PhD, profesor de neurologie la Rush University, afirmă: „Acest medicament ar putea fi o nouă abordare pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2 și pentru a proteja pacienții cu COVID-19 împotriva afecțiunilor pulmonare și cardiace asociate. Din moment ce SARS-CoV-2 se leagă de receptorii ACE2 pentru a pătrunde în celula pulmonară, am dezvoltat un peptid (AIDS) asemănător celui folosit de SARS-CoV-2 pentru a ocupa receptorul ACE2 înaintea virusului. Peptidul AIDS inhibă doar furtuna de citokine produsă de SARS-CoV-2, evitând astfel o imunosupresie. Am descoperit că tratamentul intranazal este eficient în experimentele cu șoareci cu COVID-19.”

Cu toate că vaccinul este disponibil, COVID-19 s-ar putea dovedi o infecție sezonieră, la fel ca gripa. Deși există vaccin pentru gripă, în Statele Unite mor aproximativ 40.000-50.000 anual din cauza acestei afecțiuni. Așadar, un tratament specific, care reduce inflamația provocată de virusul SARS-CoV-2 va fi necesar pentru a reduce frecvența afecțiunilor pulmonare și cardiace.

Simptomele caracteristice infecției COVID-19 sunt: febra, tusea, dificultate în respirație (dispnee). Cu o rată a mortalității de aproximativ 4-5%, această afecțiune este de 10 ori mai gravă decât gripa. Deși oricine este susceptibil la infecție, persoanele cu vârste peste 60 ani, alături de cei cu afecțiuni preexistente (cum ar fi hipertensiune, diabet, astm, obezitate), sunt mult mai vulnerabili la a dezvolta simptome severe. Până acum, aproximativ 2 milioane (dintr-un total de 96 de milioane de cazuri) de persoane au murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-01-2021 | creare: 21-01-2021 | Vizite: 433
Bibliografie
Potential COVID-19 drug is successful in lab study, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210119194322.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Tratament COVID-19 în New York: vitamina C
  • COVID-19: Terapia cu plasmă convalescentă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum