Asocierea dintre simptomele COVID-19 și reactivitatea testelor de anticorpi, confirmată de un studiu recent

©

Autor:

Asocierea dintre simptomele COVID-19 și reactivitatea testelor de anticorpi, confirmată de un studiu recent
Asocierea potențială dintre răspunsul anticorpilor și simptomele bolii COVID-19 au fost analizate de către cercetători din teste de seruri convalescente furnizate de pacienții vindecați după infecția cu virusul SARS-CoV-2. Rezultatele evaluărilor, publicate pe serverul medRxiv, demonstrează existența unei corelații puternice între anumite simptome și răspunsul anticorpilor la noul SARS-CoV-2.
Pentru studiu, cercetătorii au folosit date de la peste 200 de participanți care au donat plasmă convalescentă COVID-19 (CCP) și pentru care existau informații cu privire la simptomele bolii. Toate persoanele incluse în studiu aveau peste 18 ani și erau eligibile pentru donarea de sânge, iar vârsta lor medie era de 49 de ani la momentul recoltării probei. Probele de plasmă au fost analizate folosind trei teste serologice. Mai mult de 83% din probe au arătat un răspuns pozitiv al anticorpilor în toate cele trei teste serologice. Între 40-60% dintre indivizii fără simptome și 73-75% cu durere în gât au prezentat o stabilitate relativă în toate cele trei teste.

Indiferent dacă au dezvoltat sau nu simptome, anticorpii produși de CCP au răspuns în mod similar la diferite părți ale SARS-CoV-2, iar reactivitatea testului a fost consecventă pentru toate simptomele COVID-19. În plus, spitalizarea, persoanele de sex masculin și tusea persistentă au fost asociate cu rezultate seropozitive, sugerând că persoanele convalescente care prezintă aceste simptome au generat cel mai probabil un răspuns robust al anticorpilor.

În cazul persoanelor convalescente asimptomatice, probele au fost asociate semnificativ cu un rezultat seronegativ. Cu toate acestea, durerea în gât, un simptom prezent al infecției tractului respirator superior, a fost asociată cu un rezultat seronegativ, sugerând variații ale mecanismelor care guvernează imunitatea tractului respirator inferior și superior.

În general, a fost observată o corelație puternică între tuse și răspunsul anticorpilor la SARS-CoV-2, iar durerea în gât a fost puternic asociată cu o lipsă a răspunsului anticorpilor la infecția cu SARS-CoV-2. Luate împreună, constatările actuale susțin puternic ipoteza conform căreia severitatea infecției cu noul SARS-CoV-2 se corelează cu răspunsul viguros al anticorpilor.

sursa: News Medical
foto: simona pilolla 2/Shutterstock

Data actualizare: 18-02-2022 | creare: 18-02-2022 | Vizite: 368
Bibliografie
Study demonstrates associations between COVID-19 symptom presentation and antibody assay reactivity, link: https://www.news-medical.net/news/20220214/Study-demonstrates-associations-between-COVID-19-symptom-presentation-and-antibody-assay-reactivity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă titrul anticorpilor după vaccinarea anti-COVID este 0 înseamnă că nu ai protecție?
  • Imunitatea la COVID-19 se manifestă pe termen lung, la persoanele cu o formă ușoară a bolii
  • Anticorpii împotriva SARS-CoV-2 rămân stabili sau chiar cresc, la șapte luni de la infectare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum