Consumul de ceai crește speranța de viață

Consumul de ceai crește speranța de viață

©

Autor:

Consumul de ceai crește speranța de viață
Consumul de ceai în mod regulat, de cel puÈ›in trei ori pe săptămână, este asociat cu o speranță de viață prelungită È™i cu o viață mai sănătoasă, potrivit unui studiu recent.
Analizele au estimat că persoanele cu vârsta de 50 de ani care consumă ceai regulat dezvoltă boli coronariene cu 1,41 ani mai târziu È™i speranÈ›a lor de viață este prelungită cu 1,26 ani, comparativ cu cei care nu beau ceai sau care beau rar. În cadrul studiilor, ceaiul verde a avut cele mai favorabile efecte asupra sănătății generale a organismului. În schimb, în cazul ceaiului negru, băutură cunoscută pentru numeroasele sale proprietăților È™i beneficii aduse sănătății, nu au fost observate asociaÈ›ii semnificative.

Consumatorii de ceai prezintă un risc redus cu 20% de a dezvolta boli cardiace sau accident vascular cerebral. Totodată, riscul de deces al consumatorilor de ceai scade procentual cu 15%, indiferent de cauza morÈ›ii. Anchetatorii au descoperit, de asemenea, într-un experiment în care consumatorii obiÈ™nuiÈ›i au renunÈ›at la consumul de ceai pentru o perioadă de aproximativ trei ani, că modificările în comportamentul de consum influenÈ›ează speranÈ›a de viață. Consumatorii care au renunÈ›at la ceai pentru o perioadă de trei ani nu au beneficiat de aceleaÈ™i efecte de protecÈ›ie.

Dr. Dongfeng Gu, autorul principal al studiului, cercetător la Academia Chineză de ȘtiinÈ›e Medicale, a declarat: „Efectele de protecÈ›ie ale ceaiului au fost cele mai pronunÈ›ate în rândul grupului de băuturi de ceai obiÈ™nuit. Studiile mecanismului au sugerat că principalii compuÈ™i bioactivi din ceai, È™i anume polifenolii, nu sunt depozitaÈ›i în organism pe termen lung. Astfel, poate fi necesar un aport frecvent de ceai pe o perioadă prelungită pentru a exista un efect cardioprotector.”

Studiul actual, realizat de către Societatea Europeană de Cardiologie, a inclus un număr impresionant de mare de participanÈ›i, peste o sută de mii de persoane. ParticipanÈ›ii, adulÈ›i de toate vârstele, fără istoric de boli cardiovasculare sau cancer, au fost clasificaÈ›i în două grupuri: consumatori de ceai obiÈ™nuiÈ›i (de minimum trei ori pe săptămână) È™i consumatori de ceai neobiÈ™nuiÈ›i (mai puÈ›in de trei ori pe săptămână). În grupul secund, compus din consumatori neobiÈ™nuiÈ›i, au fost incluÈ™i È™i cei care nu consumau deloc ceai. ParticipanÈ›ii la studiu au fost investigaÈ›i pentru o perioadă medie de 7,3 ani.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-01-2020 | creare: 13-01-2020 | Vizite: 829
Bibliografie
Tea drinkers live longer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200109105508.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ceai fierbinte poate contribui la apariÈ›ia cancerului
  • Consumul regulat de ceai modulează eficienÈ›a creierului
  • Cafea vs ceai verde sau negru - ce să alegem?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum