Terapia laser îmbunătățește memoria de lucru, capacitatea de a reține anumite gânduri sau fapte în timpul unor activități

©

Autor:

Terapia laser îmbunătățește memoria de lucru, capacitatea de a reține anumite gânduri sau fapte în timpul unor activități
Fotobiomodularea transcraniană (tPBM), o terapie alternativă care utilizează lumina infraroșu pentru a vindeca țesutul rănit, poate ajuta la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt. Un studiu publicat în Science Advances demonstrează că terapia, care este non-invazivă, îmbunătățește memoria de lucru pe termen scurt la oameni cu până la 25%. Tratamentul este aplicat pe cortexul prefrontal drept, o zonă a creierului importantă pentru memoria de lucru.
În cadrul experimentelor, la care au participat 90 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, cercetătorii au arătat cum memoria de lucru s-a îmbunătățit după doar câteva minute de tratament. Cercetătorii au reușit, de asemenea, folosind electroencefalograma (EEG) în timpul tratamentului și al testării, să urmărească modificările activității creierului participanților.

„Persoanele care se confruntă cu afecțiuni precum ADHD (tulburare cu deficit de atenție și hiperactivitate) ar putea beneficia de acest tip de tratament, fără efecte secundare”, a declarat co-autorul studiului, Dongwei Li, doctorand la Centrul pentru Sănătatea Creierului Uman al Universității din Birmingham.

La momentul actual, cercetătorii nu pot spune cu precizie din ce motiv tratamentul are efecte pozitive asupra memoriei de lucru și nici cât timp vor dura efectele, aspecte care vor fi clarificate, potrivit acestora, în studii ulterioare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-12-2022 | creare: 07-12-2022 | Vizite: 368
Bibliografie
Laser light therapy effective in improving working memory, link: https://www.news-medical.net/news/20221202/Laser-light-therapy-effective-in-improving-working-memory.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum