O proteină produsă de mușchi poate îmbunătății performanțele musculare și coordonarea
Autor: Teodorescu Mihai
Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia au identificat o proteină care îmbunătățește metabolismul muscular, coordonarea motorie și performanța exercițiilor la șoareci. Constatările ar putea avea o valoare terapeutică pentru pacienții cu boli musculare și neurologice, cum ar fi scleroza laterală amiotrofică.
Sănătatea musculară este un factor determinant major al sănătății generale, iar mișcarea regulată reprezintă cel mai bun mod de a menține mușchii sănătoși. Cu toate acestea, pentru unii pacienți cu boli debilitante, exercițiul nu este întotdeauna posibil. Din acest motiv, cercetătorii caută molecule care să poată aduce singure unele dintre beneficiile exercițiului fizic.
În studiul actual, cercetătorii au dorit să știe cum afectează neurturina, o proteină produsă de mușchi, funcția neuromusculară. Înțelegerea semnalelor care mediază neuronul motor și comunicarea musculară este esențială pentru explorarea de noi tratamente pentru bolile musculare și neurologice, cum ar fi scleroza laterală amiotrofică (SLA). „Am vrut să știm dacă mușchii pot comunica cu neuronii motori trimițându-și propriile mesaje și să aflăm care sunt consecințele acestor semnale”, spune autorul studiului, Jorge Ruas, profesor în Departamentul de Fiziologie și Farmacologie de la Institutul Karolinska.
Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au fost modificați genetic pentru a produce mai multă neurturină în celulele musculare și-au îmbunătățit semnificativ metabolismul muscular, performanța exercițiilor fizice și coordonarea motorie în comparație cu șoarecii obișnuiți.
În studiile viitoare, cercetătorii speră să exploreze posibilitățile terapeutice ale neurturinei la modelele de șoarece de diabet de tip 2, obezitate și scleroza laterală amiotrofică. De asemenea, oamenii de știință lucrează la modificarea administrării neurturinei pentru a permite utilizarea acesteia ca potențial medicament.
Limitările studiului includ utilizarea instrumentelor genetice și a vectorilor virali pentru a crește nivelurile de neurturină, ceea ce nu se aplică direct din punct de vedere terapeutic.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Oamenii de știință analizează efectele exercițiilor fizice la nivel celular
- Medicamentele pentru scăderea glicemiei pot îmbunătăți răspunsul la exerciții fizice al persoanelor cu hiperglicemie
- Parteneriat Nike și Headspace pentru coaching mindfulness în alergare
- Interacțiunea dintre corp și psihic în cadrul sporturilor extreme
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni