Sfaturi și recomandări: Cum să mănânci sănătos
Autor: Advertorial oferit de Catalomat.ro
În cadrul acestui articol îți vom prezenta o serie de sfaturi și recomandări pentru un regim alimentar echilibrat și sănătos. Acestea se aplică chiar și persoanelor care urmează o dietă strictă și cu siguranță te vor ajuta să-ți atingi obiectivele și să ai un stil de viață mai sănătos.
Mănâncă încet
Studiile dovedesc că persoanele care mănâncă repede au un indice al masei corporale (IMC) mai mare. Mai mult, aceste persoane au tendința de a mânca mai mult. Creierul nostru are nevoie de circa 20 de minute să primească mesajul că ai mâncat destul.
Mai mult, cei care mănâncă rapid au tendința să nu mestece suficient alimentele, astfel că acestea vor avea nevoie de un proces îndelungat de digestie.
De aceea îți recomandăm să îți aloci timp suficient pentru fiecare masă și să mesteci corespunzător alimentele. Astfel vei ajunge să mănânci mai puțin, iar rezultatele se pot vedea chiar și pe cântar.
Evită mâncarea de la fast-food
Încearcă să limitezi cât mai mult mâncatul în oraș, în special la fast-food. Înlocuiește alimentația și gătește acasă. Poți să îți propui să încerci în fiecare săptămână câte o rețetă nouă, sănătoasă. Internetul este plin de ele, iar unele cu siguranță te vor surprinde și își vor găsi un loc în obiceiurile tale alimentare.
Începe cu legumele
Primele alimente care trebuiesc consumate din farfurie sunt legumele. Acestea sunt cele mai sănătoase, iar în cazul în care te saturi din ele, vei ajunge să consumi mai puțin din celelalte.
Fiecare farfurie ar trebui să conțină un procent ridicat de legume.
Prin consumul de fructe și legumele locale poți să susții și fermierii români. Marile supermarketuri au în oferta lor constantă un procent ridicat de fructe și legume provenite din agricultura locală. La Piața Lidl sunt livrate produse proaspete în fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend. Carrefour oferă fructe și legume provenite din cadrul Cooperativei Agricole Vărăști, care acoperă peste 35% din oferta de legume de pe rafturile magazinelor.
Și în cadrul celorlalte supermarketuri trendul se păstrează, acestea axându-se pe promovarea produselor românești.
Mănâncă fructe, nu le bea
Studiile internaționale au demonstrat că atunci când consumăm fructe reducem riscul de apariție a mai multor afecțiuni, printre care bolile de inimă, diabetul și cancerul.
Multe dintre sucurile de fructe au un conținut scăzut de fructe sau chiar deloc. În plus, majoritatea sucurilor au o cantitate ridicată de zahăr adăugat. De aceea nutriționiștii ne recomandă să consumăm fructul ca atare.
Evită cât mai mult consumul de sucuri gazoase. Pentru a reduce caloriile nebenefice și aportul de zahăr în exces înlocuiește sucurile cu apă plată.
Nu toate salatele sunt sănătoase
Salatele conțin cu precădere fructe și legume, fapt care le transformă într-un preparat sănătos. Totuși, adăugarea de sosuri și dressinguri pe bază de maioneză sau alte ingrediente nocive nu este benefică. Conținutul mare de calorii al unui sos poate face ca o salată să fie mai calorică decât un alt preparat clasic.
Evită consumul de alimente condimentate în exces și nu adăuga cantități mari de zahăr ceaiurilor sau cafelei. Pentru a simți cu adevărat aromele trebuie să le consumi fără zahăr.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni