Sfaturi pentru persoanele cu migrene frecvente

©

Autor:

Sfaturi pentru persoanele cu migrene frecvente

Migrenele reprezintă un tip cefalee recurentă. Acestea provoacă o durere moderată sau severă de cap, pulsantă. Durerea se localizează adesea într-o parte a capului. Este posibil să apară și alte simptome, cum ar fi greața și slăbiciunea. Se poate observa o sensibilitate crescută la lumină și la sunet.

Migrenele frecvente pot afecta pe oricine, dar ele se manifestă cel mai adesea la femei, acestea având de trei ori mai multe „șanse” decât bărbații să sufere de migrene. S-ar putea să suferi de migrenă dacă ai un istoric familial de migrene. Majoritatea persoanelor afectate au și alți membri de familie care suferă de migrene. Și alte afecțiuni medicale, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburarea bipolară, tulburările de somn și epilepsia pot avea legătură cu apariția migrenelor.

Cauzele migrenelor frecvente

Cercetătorii sunt de părere că migrenele pot fi „dobândite” și pe cale genetică. Există, de asemenea, o serie de factori care pot declanșa o migrenă, printre care se numără: stresul, anxietatea, modificări hormonale la femei, lumina sau zgomotele foarte puternice, mirosurile puternice, anumite medicamente, prea mult sau prea puțin somn, schimbările bruște de temperatură, prea multă activitate fizică, tutunul, cofeina în exces sau absența cofeinei, omiterea meselor principale, excesul de medicamente, dar și anumite alimente și aditivi alimentari, cum ar fi: alcoolul, ciocolata, anumite tipuri de fructe și nuci, produse supuse procesului de fermentare sau murătirile, carnea procesată etc. (1)

Medicamente pentru migrene acute și cronice

Tratamentul unei dureri de cap acute și persistente (migrenă) poate varia de la medicamentele fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofenul, ibuprofenul, naproxenul sodic, la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală.

„Triptanii”

Triptanii (sumatriptan, rizatriptan, eletriptan, zolmitriptan, naratriptan, almotriptan și frovatriptan) pot fi extrem de eficienți în tratarea migrenelor, iar aceste medicamente pot fi prescrise pentru a-l ajuta pe pacient să-și trateze migrenele la domiciliu. O combinație de naproxen și sumatriptan este acum disponibilă pe piață. În plus, sumatriptan este acum disponibil și sub formă de plasture care acționează prin piele. Alte tipuri de medicamente pot fi, de asemenea, utilizate pentru a controla durerea de cap de tipul migrenei. Unele medicamente sunt potrivite pentru uz propriu, la domiciliu, pe bază de autoadministrare și prospect medical, în timp ce altele necesită o vizită la biroul de asistență medicală sau la departamentul de urgență pentru a fi administrate.

Alte tratamente pentru migrene

Dihidroergotamina (DHE 45) poate fi administrată intravenos sau prin pulverizare nazală. Atenție, însă ! Acest medicament nu poate fi administrat dacă un „triptan” a fost utilizat în ultimele 24 de ore. Diclofenac potasiu (soluție orală) este un medicament puternic antiinflamator nonsteroidal dovedit a fi foarte eficient pentru tratarea migrenei. Medicamentele antiemetice pot fi utilizate atât pentru ameliorarea greței și a vărsăturilor, cât și a durerilor de cap puternice. (2)

Alternative naturiste pentru migrenă

Țineți evidența frecvenței și intensității migrenelor prin utilizarea unui jurnal, pentru a urmări nivelul de durere, posibilii factori declanșatori și notați toate simptomele care însoțesc migrena. Printre cele mai bune sfaturi, în cazul în care nu doriți să urmați un tratament medicamentos de lungă durată, se numără:

  • Mențineți un program bine stabilit pentru mesele principale ale zilei, pentru odihnă și somn.
  • Evitați anumite alimente ce ar putea favoriza apariția migrenelor.
  • Hidratați-vă corespunzător, deoarece deshidratarea a fost identificată drept factor principal în declanșarea migrenei la unii pacienți.
  • Faceți sport în mod frecvent.
  • Strategiile de relaxare și meditația au fost, de asemenea, recunoscute ca fiind strategii eficiente pentru prevenirea migrenelor și pentru ameliorarea gravității lor.

Exercițiul și migrena

Unii oameni consideră că exercițiile care promovează relaxarea musculară pot ajuta la gestionarea durerii provocate de migrene. Exemple de tipuri de exerciții care pot facilita relaxarea sunt:

  • Meditaţia
  • Exerciții pentru relaxarea musculaturii
  • Yoga

Data actualizare: 18-12-2022 | creare: 07-08-2018 | Vizite: 3669
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  •