Sensibilitatea copiilor la laudele părinților le-ar putea afecta viitoarea sănătate mintală
©
Autor: Airinei Camelia
Sensibilitatea copiilor la influențele din mediul lor a fost corelată cu sănătatea lor mintală ulterioară, conform unui nou studiu. Utilizând metafora „păpădie-orhidee”, cercetarea sugerează că „copiii orhidee”, sensibili atât la factorii pozitivi, cât și la cei negativi, și „copiii păpădie”, care sunt mai puțin afectați de mediu, ar putea avea trăsături continue și nu bimodale, și că această sensibilitate poate fi specifică anumitor domenii.
Studiul a urmărit copii de la vârsta de 3 ani până la 5-7 ani, evaluându-le comportamentul în timpul periajului dentar ca măsură a persistenței lor. S-a observat că persistența copiilor variază în funcție de starea de spirit, somn, laudele și stresul părinților. Această abordare a permis cercetătorilor să identifice diferențele individuale în sensibilitatea copiilor la aceste variabile.
Rezultatele sugerează că identificarea timpurie a sensibilității copiilor la factorii psihosociali poate informa intervențiile personalizate și poate îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate mintală. De asemenea, subliniază importanța înțelegerii modului în care copiii răspund la laude și la propriile stări de spirit, ceea ce poate influența dezvoltarea lor psihologică pe termen lung.
Studiul a urmărit copii de la vârsta de 3 ani până la 5-7 ani, evaluându-le comportamentul în timpul periajului dentar ca măsură a persistenței lor. S-a observat că persistența copiilor variază în funcție de starea de spirit, somn, laudele și stresul părinților. Această abordare a permis cercetătorilor să identifice diferențele individuale în sensibilitatea copiilor la aceste variabile.
Rezultate
Copiii care au arătat o sensibilitate mai mare la laudele părinților și la propriile stări de spirit la vârsta de 3 ani au prezentat mai puține probleme internalizante și externalizante la vârstele de 5-7 ani. De asemenea, s-a observat că copiii care răspund pozitiv la laude au mai puține probleme comportamentale ulterior.Rezultatele sugerează că identificarea timpurie a sensibilității copiilor la factorii psihosociali poate informa intervențiile personalizate și poate îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate mintală. De asemenea, subliniază importanța înțelegerii modului în care copiii răspund la laude și la propriile stări de spirit, ceea ce poate influența dezvoltarea lor psihologică pe termen lung.
Concluzii
Studiul evidențiază importanța monitorizării sensibilității copiilor la influențele psihosociale încă de la o vârstă fragedă, pentru a preveni dezvoltarea tulburărilor psihiatrice și pentru a personaliza intervențiile de sănătate mintală. Acesta oferă o bază pentru cercetările viitoare care ar putea explora mecanismele subiacente ale sensibilității la factorii de mediu și efectele lor asupra sănătății mintale a copiilor.
Data actualizare: 12-06-2024 | creare: 12-06-2024 | Vizite: 148
Bibliografie
Cassidy L. McDermott, Katherine Taylor, Sophie D. S. Sharp, David Lydon-Staley, Julia A. Leonard, Allyson P. Mackey (2024). Sensitivity to psychosocial influences at age 3 predicts mental health in middle childhood, Developmental Science (2024). DOI: 10.1111/desc.13531 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Intervențiile care se concentrează pe construirea punctelor forte pot îmbunătăți dispoziția persoanelor triste
- Copiii mamelor anxioase, mai susceptibili să fie hiperactivi la vârsta de 16 ani
- Episoadele de stres pot duce la anxietate și depresie
- Predarea în universități a unui modul menit să sporească bunăstarea studenților are efecte benefice asupra sănătății mintale a acestora
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni