Riscul bolilor cardiovasculare poate fi redus prin consumul de alimente vegetale înainte de vârstă mijlocie

©

Autor:

Riscul bolilor cardiovasculare poate fi redus prin consumul de alimente vegetale înainte de vârstă mijlocie
Consumul unei diete bazate pe plante în timpul vârstei tinere este asociat cu un risc mai scăzut de boli de inimă la vârsta mijlocie, potrivit unui studiu al Asociației Americane a Inimii, derulat pe o perioadă de aproximativ 30 de ani. Un studiu separat a constatat că prin consumul de alimente pe bază de plante care s-au dovedit a reduce colesterolul este redus riscul de boli cardiovasculare la femeile aflate în postmenopauză.
În două studii separate care analizează măsuri diferite ale consumului sănătos de alimente vegetale, cercetătorii au descoperit că atât adulții tineri, cât și femeile aflate în postmenopauză, au avut mai puține atacuri de cord și mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare atunci când au consumat alimente vegetale mai sănătoase.

Studiul principal, intitulat „O dietă centrată pe plante și riscul de boli cardiovasculare incidente în perioada de vârstă tânără până la vârsta mijlocie”, a evaluat dacă consumul pe termen lung al unei diete bazate pe plante și trecerea la o dietă bazată pe plante începând cu vârsta adultă tânără sunt asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare la vârsta mijlocie.

Cercetătorii au examinat dieta și apariția bolilor de inimă la aproximativ 5.000 de adulți înscriși în studiul de dezvoltare a riscului arterial coronarian la adulții tineri (CARDIA). Participanții aveau între 18 și 30 de ani la momentul înscrierii în studiu și nu prezentau boli cardiovasculare la acel moment. Participanții au avut opt ​​examene de urmărire în perioada 1987-88 până în 2015-16, care au inclus teste de laborator, măsurători fizice, istoric medical și evaluarea factorilor stilului de viață.

După interviuri detaliate privind istoricul dietei, calitatea dietelor participanților a fost evaluată pe baza scorului de calitate A Priori Diet (APDQS). Participanții care au primit scoruri mai mari au mâncat o varietate de alimente benefice, în timp ce persoanele care au avut scoruri mai mici au mâncat alimente mai puțin sănătoase.

Confirm concluziilor studiului, persoanele care au obținut un scor de 20% în topul calității dietei pe termen lung au avut cu 52% mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare. De asemenea, între anii 7 și 20 din studiu, când vârstele participanților au variat între 25 și 50 de ani, cei care și-au îmbunătățit cel mai mult calitatea dietei au avut cu 61% mai puține șanse de a dezvolta ulterior boli cardiovasculare, în comparație cu participanții a căror calitate a dietei a scăzut cel mai mult în acea perioadă.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-08-2021 | creare: 06-08-2021 | Vizite: 436
Bibliografie
Eating more plant foods may lower heart disease risk in young adults, older women, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210804123607.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Decalarea programului de somn în weekend este nocivă pentru sănătate
  • Rolul zincului împotriva complicațiilor diabetului
  • Risc scăzut de ateroscleroză la persoanele care iau micul dejun
  •