O nouă metodă de tratament pentru pacienții cu ateroscleroză

O nouă metodă de tratament pentru pacienții cu ateroscleroză

©

Autor:

O nouă metodă de tratament pentru pacienții cu ateroscleroză
Putrescina, compusul responsabil pentru mirosul cărnii în descompunere poate fi, de asemenea, un remediu pentru ateroscleroză È™i alte boli inflamatorii cronice, potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Columbia.
„Se estimează că un miliard de celule din corp mor în fiecare zi, iar dacă nu scapi de ele, ele pot provoca inflamaÈ›ii È™i moarte tisulară”, spune Ira Tabas, autoarea studiului.

În mod normal, procesul este iniÈ›iat la câteva minute după moartea celulelor. Cu toate acestea, studiile au sugerat că această sarcină de menaj este afectată de ateroscleroză, care promovează acumularea de plăci.

Pentru a afla mai multe, cercetătorii au dezvoltat macrofage umane È™i celule pe moarte È™i au urmărit cum se desfășoară procesul, în timp ce au analizat rolul putrescinei. Astfel, au descoperit că microfagele recuperează arginina È™i alÈ›i aminoacizi din celulele moarte pe care le folosesc la convertirea argininei în putrescină. Putrescina activează apoi o proteină (Rac1) care ajută la eliminarea celulelor moarte.

Rezultatele au arătat că È™oarecii cu ateroscleroza au avut o cantitate scăzută de putrescină, deoarece nu aveau o enzimă cheie (arginază 1) pentru a face compusul. „Dar când am pus putrescină în apa de băut a animalelor, macrofagele au început să elimine celulele moarte”, a adăugat Tabas.

Rezultatele sugerează că putrescina ar putea fi utilizată pentru a trata ateroscleroza și alte afecțiuni caracterizate de inflamații cronice, cum ar fi boala Alzheimer.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 715
Bibliografie
Putrid compound may have a sweet side gig as atherosclerosis treatment. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200130111958.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pentru sănătatea inimii, luaÈ›i cu precauÈ›ie suplimente de calciu!
  • Care este legătura dintre hormonii tiroidieni È™i riscul aterosclerotic?
  • Risc scăzut de ateroscleroză la persoanele care iau micul dejun
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum