Rezultate promițătoare ale vaccinului anti-HIV în demonstrațiile cercetătorilor
Autor: Teodorescu Mihai
![Rezultate promițătoare ale vaccinului anti-HIV în demonstrațiile cercetătorilor](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37724.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
O nouă strategie de proiectare a vaccinului împotriva HIV, concentrată pe stimularea sistemului imunitar al organismului gazdei pentru producerea de anticorpi neutralizanÈ›i, ar putea ajuta la eliminarea bolii.
Oamenii de È™tiință de la Scripps Research, împreună cu cercetători de la Institutul Ragon, Institutul de Tehnologie Massachusetts, Universitatea Harvard, Institutul La Jolla È™i IniÈ›iativa internaÈ›ională privind vaccinul împotriva SIDA au efectuat cu succes o demonstraÈ›ie de principiu a unei strategii avansate de vaccin împotriva virusului imunodeficienÈ›ei umane (HIV). În abordarea acestora, vaccinul are rolul de stimulare a sistemul imunitar pentru producerea anticorpilor bnAbs, despre care se cunoaÈ™te faptul că sunt capabili să neutralizeze numeroase tulpini ale virusului.
Bazată pe un concept de direcÈ›ionare pe liniile germinale, abordarea este menită să iniÈ›ieze producerea anticorpilor bnAb prin stimularea celulelor germinale B. Producătoare de anticorpi, celule B circulă prin sânge È™i È›esuturile organismului. În cazul unei infecÈ›ii virale sau după imunizarea cu un vaccin care imită un virus, anumite celule B se leagă de structurile de pe suprafaÈ›a virusului, stimulând astfel celulele să înceapă procesul de maturizare. În timpul procesului de maturizare, anticorpii îÈ™i îmbunătățesc constant capacitatea de legare la suprafaÈ›a virusului, neutralizând astfel virusul. Strategia de direcÈ›ionare a liniei germinale pentru un vaccin împotriva HIV vizează stimularea numărului redus de celule B capabile să se maturizeze.
Conform cercetătorilor, încercările anterioare de creare a unui vaccin eficient împotriva afecÈ›iunii au eÈ™uat tocmai din cauza numărului prea mic de celule B. Abordarea actuală este mult mai eficientă deoarece prin intermediul unui mecanism comun sunt vizaÈ›i anticorpii care îÈ™i ating È›intele. Strategia actuală poate fi de ajutor pentru crearea de vaccinuri împotriva multor altor agenÈ›i patogeni dificili, precum gripa, virusul dengue, virusul Zika, hepatita C È™i malaria. Vaccinul ar putea salva milioane de vieÈ›i, reducând totodată semnificativ costurile suportate de sistemele medicale pentru îngrijirea pacienÈ›ilor bolnavi cu HIV sau cu alte afecÈ›iuni severe.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Probioticele cu Lactobacillus ar putea îmbunătăți sănătatea vaginală
- Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ
- Noi descoperi științifice pot ajuta la dezvoltarea tratamentului inflamației cronice
- Bacterie izolată timp de 4 milioane de ani - rezistentă la 18 tipuri de antibiotice
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni