Recuperarea motorie după AVC accelerată de stimularea nervului vag
©
Autor: Airinei Camelia
Cercetătorii de la The University of Texas at Dallas au observat o înjumătățire a timpului de recuperare a funcției motorii după un accident vascular cerebral (AVC) pe modele animale, în cazul utilizării stimulării nervului vag (SNV) împreună cu terapia fizică de recuperare. Se pare că SNV accelerează recuperarea funcțiilor motorii ajutând creierul să se reorganizeze mai repede.
Rezultatele cercetătorilor din Dallas au fost publicate în jurnalul Stroke, iar în prezent se află în desfășurare 16 studii clinice pe teritoriul Statelor Unite, pentru a dovedi eficiența tehnicii SNV la oameni. Studiul clinic este ultima etapă necesară pentru aprobarea folosirii SNV împreună cu gimnastica de recuperare ca terapie standard pentru AVC cronic.
SNV întărește căile de comunicare între celulele care au preluat funcțiile celor avariate de accidentul vascular și astfel timpul de recuperare este de trei, chiar cinci ori mai scurt. SNV se realizează prin intermediul unui dispozitiv implantat în zona gâtului, iar autorii lucrează la realizarea unui sistem de recuperare ce poate fi folosit acasă, pentru brațe.
Sursa: Science Daily
Rezultatele cercetătorilor din Dallas au fost publicate în jurnalul Stroke, iar în prezent se află în desfășurare 16 studii clinice pe teritoriul Statelor Unite, pentru a dovedi eficiența tehnicii SNV la oameni. Studiul clinic este ultima etapă necesară pentru aprobarea folosirii SNV împreună cu gimnastica de recuperare ca terapie standard pentru AVC cronic.
Stimularea nervului vag întărește conexiunile intercelulare
Un accident vascular întrerupe aportul de sânge și duce la moartea celulelor nervoase în creier, iar disfuncția motorie apare din cauza întreruperii legăturii între celulele nervoase din braț/picior și creier. Recuperarea se face prin șuntarea zonei din creier afectate și înrolarea altor celule din creier care să preia funcțiile celor pierdute. Având în vedere că sunt puține celule „de rezervă” care pot fi folosite, recuperarea este de durată.SNV întărește căile de comunicare între celulele care au preluat funcțiile celor avariate de accidentul vascular și astfel timpul de recuperare este de trei, chiar cinci ori mai scurt. SNV se realizează prin intermediul unui dispozitiv implantat în zona gâtului, iar autorii lucrează la realizarea unui sistem de recuperare ce poate fi folosit acasă, pentru brațe.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 03-04-2018 | creare: 03-04-2018 | Vizite: 3679
Bibliografie
Vagus nerve stimulation boosts post-stroke motor skill recovery, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180327162606.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Potrivit cercetărilor, boala Parkinson va căpăta amploarea unei pandemii
- Impactul stilului de viață și al stării de sănătate asupra prevalenței și incidenței declinului cognitiv
- Menținerea unei tensiuni arteriale scăzute poate fi benefică pentru sănătatea creierului și prevenirea bolilor neurodegenerative
- Niciun efect al educației suplimentare asupra structurii pe termen lung a creierului (experiment natural)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Masaj dupa accident vascular
- Nervozitate
- Afecțiuni orl datorate disectiei de artera vertebrala drapta și avc-ului
- Rugaminte- AVC Sunt șanse să-si revină, să meargă, sa vorbească clar, să aibă viata cea dinainte?
- Accident vascular cerebral șanse de supraviețuire
- Urgent rog pareri ! Tatal meu a suferit un accident vascular ishemic si a ramas cu pareza pe dreapta
- Durere talamica post AVC talamic
- Dementa post AVC
- Ajutați-mă. Mama a facut AVC ischemic