Recipientul în care bei ceaiul îi poate afecta beneficiile acestuia

©

Autor:

Recipientul în care bei ceaiul îi poate afecta beneficiile acestuia

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial, fiind consumat încă din anul 2700 î.Hr. ca băutură medicinală. Bogat în flavonoide și polifenoli, ceaiul oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, un studiu recent realizat de Institutul de Tehnologie Nagoya din Japonia arată că materialul de acoperire folosit pentru seturile de ceai din ceramică poate avea un impact semnificativ asupra concentrației de catechine, un tip de flavonoid, în ceai.

Metodologia studiului

Studiul, publicat în revista științifică "Scientific Reports" la data de 28 iunie 2023, a fost condus de profesorul asociat Takashi Shirai, împreună cu Dr. Yunzi Xin, Mr. Sota Shido și Dr. Kunihiko Kato. Echipa de cercetare a examinat impactul a patru tipuri diferite de acoperiri ceramice tipice pentru Japonia - Oribe, Namako, Irabo și Toumei - asupra conținutului de catechine din ceaiul verde.

Rezultatele studiului

Rezultatele au arătat că tipul de acoperire ceramică afectează nu doar concentrația de catechine, dar și culoarea și aroma ceaiului. De exemplu, acoperirea Oribe, care conține în principal oxizi de cupru, conferă ceaiului o culoare verde vibrantă, în timp ce acoperirea Namako, care conține oxizi de cobalt, dă ceaiului o nuanță albastru închis.

În procesul de preparare a ceaiului, cercetătorii au observat că soluția inițială de ceai avea o culoare galbenă strălucitoare, care s-a transformat într-o nuanță maronie după șase ore de degradare. În contrast, soluțiile de ceai degradate de diferite acoperiri ceramice au prezentat culori mai închise, negre sau maro.

Concluzii

Studiul subliniază faptul că alegerea materialului de acoperire pentru seturile de ceai din ceramică poate avea un impact semnificativ asupra concentrației de compuși benefici, cum ar fi catechinele, în ceai. Aceasta nu oferă doar informații principale pentru proiectarea și dezvoltarea de materiale funcționale, dar poate avea și un impact asupra consumului zilnic de ceai și asupra problemelor de sănătate pe termen lung.


Data actualizare: 14-09-2023 | creare: 14-09-2023 | Vizite: 316
Bibliografie
Glazes induced degradation of tea catechins
https://www.nature.com/articles/s41598-023-37480-8
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ceai poate duce la modificări epigenetice la femei
  • Consumul de ceai fierbinte poate contribui la apariția cancerului
  • Consumul regulat de ceai modulează eficiența creierului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum