Recipientul în care bei ceaiul îi poate afecta beneficiile acestuia
![Recipientul în care bei ceaiul îi poate afecta beneficiile acestuia](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45114.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial, fiind consumat încă din anul 2700 î.Hr. ca băutură medicinală. Bogat în flavonoide È™i polifenoli, ceaiul oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, un studiu recent realizat de Institutul de Tehnologie Nagoya din Japonia arată că materialul de acoperire folosit pentru seturile de ceai din ceramică poate avea un impact semnificativ asupra concentraÈ›iei de catechine, un tip de flavonoid, în ceai.
Metodologia studiului
Studiul, publicat în revista È™tiinÈ›ifică "Scientific Reports" la data de 28 iunie 2023, a fost condus de profesorul asociat Takashi Shirai, împreună cu Dr. Yunzi Xin, Mr. Sota Shido È™i Dr. Kunihiko Kato. Echipa de cercetare a examinat impactul a patru tipuri diferite de acoperiri ceramice tipice pentru Japonia - Oribe, Namako, Irabo È™i Toumei - asupra conÈ›inutului de catechine din ceaiul verde.
Rezultatele studiului
Rezultatele au arătat că tipul de acoperire ceramică afectează nu doar concentraÈ›ia de catechine, dar È™i culoarea È™i aroma ceaiului. De exemplu, acoperirea Oribe, care conÈ›ine în principal oxizi de cupru, conferă ceaiului o culoare verde vibrantă, în timp ce acoperirea Namako, care conÈ›ine oxizi de cobalt, dă ceaiului o nuanță albastru închis.
În procesul de preparare a ceaiului, cercetătorii au observat că soluÈ›ia iniÈ›ială de ceai avea o culoare galbenă strălucitoare, care s-a transformat într-o nuanță maronie după È™ase ore de degradare. În contrast, soluÈ›iile de ceai degradate de diferite acoperiri ceramice au prezentat culori mai închise, negre sau maro.
Concluzii
Studiul subliniază faptul că alegerea materialului de acoperire pentru seturile de ceai din ceramică poate avea un impact semnificativ asupra concentraÈ›iei de compuÈ™i benefici, cum ar fi catechinele, în ceai. Aceasta nu oferă doar informaÈ›ii principale pentru proiectarea È™i dezvoltarea de materiale funcÈ›ionale, dar poate avea È™i un impact asupra consumului zilnic de ceai È™i asupra problemelor de sănătate pe termen lung.
https://www.nature.com/articles/s41598-023-37480-8
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Grăsimile saturate sunt inamicul sănătății cardiovasculare?
- Cum este influențată microbiota intestinală umană de dieta alimentară
- Dietele bogate în fibre sunt asociate cu o rezistenţă mai scăzută la antibiotice a bacteriilor din tractul digestiv
- Chirurgia bariatrică reduce senzația de foame excesivă ce nu este justificată de foamea fiziologică
- Ceaiul si apa sunt recomandate la 4 luni?
- Ceai la bebe
- Ceai de tei.Am voie?Sau ce ceaiuri medicinale am voie sa beau?
- Interactioneaza ceaiul de merisor cu anticoncepţionalele bellara?