Practicarea yoga are beneficii unice pentru femeile cu risc de Alzheimer
©
Autor: Airinei Camelia
![Practicarea yoga are beneficii unice pentru femeile cu risc de Alzheimer](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46477.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul, condus de psihiatrul Dr. Helen Lavretsky de la Institutul Jane și Terry Semel pentru Neuroștiință și Comportament Uman de la UCLA, face parte dintr-o serie de cercetări desfășurate pe parcursul a 15 ani, care compară efectele yoga cu antrenamentul tradițional de îmbunătățire a memoriei asupra încetinirii declinului cognitiv și abordării altor factori de risc ai demenței.
Participanții la studiu, femei cu vârsta de 50 de ani sau mai mult, cu probleme de memorie autodeclarate și factori de risc cerebrovascular, au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a participat la sesiuni săptămânale de yoga Kundalini timp de 12 săptămâni, în timp ce celălalt a urmat un antrenament de îmbunătățire a memoriei. Ambele grupuri au primit și teme zilnice.
Evaluările au arătat că grupul de yoga Kundalini a înregistrat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește plângerile subiective legate de memorie, prevenția declinului materiei cerebrale, creșterea conectivității în hipocampus și îmbunătățirea expresiei genelor anti-inflamatorii și anti-îmbătrânire. În contrast, principalul beneficiu observat în grupul de antrenament al memoriei a fost îmbunătățirea memoriei pe termen lung.
Studiul sugerează că practicarea yoga Kundalini, în combinație cu antrenamentul memoriei, ar putea oferi beneficii cognitive cuprinzătoare pentru femeile în vârstă, promovând sănătatea creierului, reducerea inflamației și îmbunătățirea neuroplasticității. Dr. Lavretsky subliniază că aceste activități antrenează diferite părți ale creierului și au efecte de sănătate generale complementare, sugerând că o abordare combinată ar fi ideală.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 05-03-2024 | creare: 05-03-2024 | Vizite: 533
Bibliografie
Yoga provides unique cognitive benefits to older women at risk of Alzheimer's disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/02/240226114645.htmImage by psychconsultants on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou tip de boală degenerativă a creierului care stă la baza demenței este foarte răspândită la bătrâni
- Nucile îmbunătățesc memoria și sănătatea creierului la vârstnici
- Efectele pensionării asupra singurătății pe termen scurt și lung în Europa
- Microbiomul ar putea deține cheia către o îmbătrânire mai sănătoasă (studiu pe octogenari asiatici)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum