Postul scade tensiunea arterială, indică o nouă cercetare

©

Autor:

Postul scade tensiunea arterială, indică o nouă cercetare

Pentru prima dată, cercetătorii de la Colegiul de Medicină Baylor demonstrează că postul intermitent poate reduce hipertensiunea prin remodelarea microbiotei intestinale într-un model animal. Cercetătorii au arătat, de asemenea, că transplantul microbiotei intestinale disbiotice de la un animal hipertensiv într-un animal normotensiv (cu o tensiune arterială sănătoasă), are ca rezultat dezvoltarea tensiunii arteriale crescute.
Aproape jumătate dintre adulții din Statele Unite au hipertensiune arterială, o afecțiune care crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Baylor sunt dedicați să înțeleagă mai bine hipertensiunea, în special dovezile emergente care sugerează că întreruperea microbiotei intestinale, cunoscută sub numele de disbioză intestinală, poate avea efecte adverse asupra tensiunii arteriale. „Studiile anterioare din laboratorul nostru au arătat că compoziția microbiotei intestinale la modelele animale de hipertensiune arterială, cum ar fi modelul SHRSP (șobolan hipertensiv predispus la accident vascular cerebral spontan), este diferită de cea la animalele cu tensiune arterială normală", a spus David Durgan, profesor asistent de anestezie la Baylor.


În cadrul studiului actual, cercetătorii s-au bazat pe cercetările anterioare care au arătat că postul a fost atât unul dintre principalii factori ai compoziției microbiotei intestinale, cât și un promotor al efectelor cardiovasculare benefice. Lucrând cu modelul SHRSP de hipertensiune spontană și șobolani normali, cercetătorii au înființat două grupuri. Primul grup, compus din șobolani normali cu predispoziție la accident, au fost hrăniți o dată la două zile, în timp ce celălalt grup, grupul de control, compus din șobolani normali cu predispoziție la accident vascular, a avut disponibilitate alimentară nerestricționată.


La nouă săptămâni de la începerea experimentului, cercetătorii au observat că, după cum era de așteptat, șobolanii din grupul de SHRSP au avut tensiune arterială mai mare în comparație cu șobolanii din grupul de control. În mod interesant, în grupul care a postit în fiecare zi, șobolanii SHRSP au avut o tensiune arterială redusă semnificativ, în comparație cu șobolanii SHRSP care nu au postit.

 

Echipa a descoperit, de asemenea, că animalele hipertensive SHRSP care au fost hrănite în mod normal au acizi biliari mai mici în circulație decât animalele normotensive. Pe de altă parte, animalele SHRSP care au urmat un program de hrănire intermitentă au avut mai mulți acizi biliari în circulație. Luate împreună, cele doua constatări arată pentru prima dată că postul intermitent poate fi benefic în ceea ce privește reducerea hipertensiunii prin remodelarea compoziției microbiotei intestinale într-un model animal.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 05-05-2021 | creare: 05-05-2021 | Vizite: 1096
Bibliografie
Fasting lowers blood pressure by reshaping the gut microbiota, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210429123340.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
  • Postul intermitent nu este mai eficient decât dietele obișnuite
  • Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă
  •