Pofta pentru băuturile non-alcoolice indică ce cantitate din aceste băuturi va consuma o persoană
©
Autor: Teodorescu Mihai

Condus de cercetători de la Universitatea Flinders, studiul actual este unul dintre puținele studii clinice care evaluează legătura dintre pofte și consumul de băuturi nealcoolice. Publicat în jurnalul Eating Behaviours, studiul a analizat datele furnizate de 128 de persoane cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani, care au completat un jurnal cu privire la poftele lor și consumul zilnic pe o perioadă de o săptămână al anumitor băuturi, precum ceaiuri, suc, lapte, apă, cafea sau băuturi răcoritoare.
Analiza a arătat că poftele puternice se asociază cu o probabilitate mai mare de a consuma mai mult, în special atunci când poftele au fost declanșate pentru băuturi răcoritoare. Principalii declanșatori ai poftelor pentru băuturi răcoritoare au fost, în general, reclamele televizate sau simpla observare a unei alte persoane care consumă astfel de băuturi. În cazul cafelei, principalul declanșator al poftei a fost oboseala.
Apa a fost, în mod așteptat, cea mai consumată și cea mai dorită bautură, dorința de a consuma apă fiind declanșată de un factor elementar pentru supraviețuire, setea. În cazul apei, însă, comparativ cu celelalte băuturi, numărul poftelor din timpul săptămânii nu a putut prezice cantitatea consumată.
„Studiul arată că, pentru băuturi răcoritoare și cafea, pofta poate indica care este cantitatea pe care o va consuma o persoană. De asemenea, studiul indică faptul că setea nu este factorul determinant, ci lucruri a căror influență ar putea fi redusă, precum reclamele televizate”, a declarat autorul studiului, Joshua McGreen, doctorand la Universitatea Flinders.
sursa: Science Daily
foto: Flinders University News
Data actualizare: 20-09-2022 | creare: 20-09-2022 | Vizite: 554
Bibliografie
Counting cravings for coffee and soft drinks, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/09/220913110349.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul crescut de grăsimi poate influența negativ calitatea somnului
- Două sisteme fiziologice cheie s-au dovedit a fi implicate în hipertensiunea și demența induse de un conținut ridicat de sare
- Alimentele ultraprocesate și sănătatea: interpretăm corect dovezile disponibile?
- Consumul de pește și fructe de mare reduce riscul de artrită reumatoidă
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni