Pauzele de social media îmbunătățesc sănătatea mintală

©

Autor:

Pauzele de social media îmbunătățesc sănătatea mintală
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) aduce recomandări cu privire la sănătatea psihică a oamenilor, în raport cu utilizarea frecventă a social media.
În Marea Britanie, numărul adulților care folosesc rețelele sociale s-a ridicat de la 45% în 2011 la 71% în 2021. Aproape 97% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani folosesc rețelele sociale. Una din șase persoane se confruntă cu o tulburare, cum ar fi anxietatea sau depresia, în fiecare săptămână.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Cyberpsychology, Behavior and Social Networking. O pauză de o saptămână de la rețelele sociale Instagram, Facebook, Twitter și TikTok, aduce îmbunătățiri semnificative stării de bine, cu scăderea depresiei și anxietății. Conform studiului, constatarea ar putea să devină în viitor o recomandare medicală pentru a ajuta oamenii să îsi gestioneze mai eficient sănătatea mintală.

Participanții la studiu au renunțat la aproximativ nouă ore din săptămână petrecute derulând aplicații, dar au câștigat un nivel general crescut de bunăstare. Cercetătorii au urmărit comportamentul a 154 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 72 de ani. O parte dintre aceștia obișnuiau să folosească Instagram, Facebook, Twitter și TikTok zilnic, iar un alt grup a luat decizia de a opri acest obicei timp de o săptămână. Au fost calculate scoruri de bază pentru a cuantifica gradul depresiei, anxietății și al bunăstării pentru ambele grupuri.

Participanții care au ales să facă pauza de o săptămână, au precizat că au folosit pentru o medie de 21 de minute rețelele sociale, prin comparație cu cei care au dedicat între 7 și 9 ore acestora.
Studiul a fost realizat în urma îngrijorărilor din ultimul timp cu privire la efectele utilizării compulsive a rețelelor sociale, pentru că acaparează din ce în ce mai mult timp din programul zilnic, cu efecte importante asupra sănătății mintale.

Absența integrării rețelelor sociale în programul zilnic aduce efecte pozitive în viața oamenilor, inclusiv prin îmbunătățirea stării de spirit, având impact chiar și o mică pauză.

Echipa își propune să urmărească pentru viitoare cercetări persistența beneficiilor în timp, în contextul unei pauze mai mari de o săptămână.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-05-2022 | creare: 11-05-2022 | Vizite: 500
Bibliografie
Social media break improves mental health, study suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220505213404.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prezența online a copiilor - potențiale riscuri nebănuite de către părinți
  • 1 din 5 adolescenți prezintă un somn deficitar din cauza rețelelor de socializare
  • Imaginile postate pe internet pot dezvălui apariția depresiei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum