ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Oamenii de știință urmăresc dezvoltarea unor noi modalități de antrenament al creierului

©

Autor:

Oamenii de știință urmăresc dezvoltarea unor noi modalități de antrenament al creierului
Un nou studiu publicat în revista Nature Human Behavior descrie modul în care creierul poate fi antrenat cu ajutorul jocurilor de tip puzzle, cu efecte pozitive ulterioare asupra gradului de concentrare asupra activităților desfășurate zi de zi, a memoriei și capacității de reacție la posibile conflicte.

Totuși, nu orice joc este potrivit, iar unele dintre acestea nu par a funcționa la toți oamenii, conform studiului. Pentru a beneficia de rezultate maxime, au fost analizate mai multe tipuri de antrenament prin joc. De exemplu, unele jocuri video nu aduc rezultate atunci când folosesc strategii de joc tipice, mai puțin flexibile. Ar necesita o altă abordare mai specifică care să influențeze pe deplin dezvoltarea minții.

Cheia fitness-ului mental este stimularea memoriei, dar mai ales antrenarea unor zone care în mod normal rămân neantrenate. Acest lucru se poate realiza prin abordarea unor sarcini noi, cu care creierul nu este familiarizat.

Studiul a implicat peste 500 de participanți și a analizat performanțele acestora atât prin jocuri video sau prin efort fizic, dar și în activitățile de zi cu zi. Antrenamentul memoriei de lucru a îmbunătățit nu doar memoria, ci și capacitatea de a gândi abstract, de a raționa și de a rezolva probleme, fapt numit „inteligență fluidă”.

Creierul poate fi antrenat în variate feluri, cu beneficii enorme asupra funcțiilor cognitive, pentru a preveni ulterior dezvoltarea bolilor neurogenerative, dar și pentru a crește speranța și calitatea vieții. O minte sănătoasă se găsește doar într-un corp sănătos, iar pentru ambele aspecte este esențial antrenamentul constant, atât fizic, dar și mental.

sursa: News Medical

Data actualizare: 27-06-2022 | creare: 27-06-2022 | Vizite: 343
Bibliografie
Understanding how and for whom brain training works, link: https://www.news-medical.net/news/20220620/Understanding-how-and-for-whom-brain-training-works.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum