Oamenii de știință analizează efectele exercițiilor fizice la nivel celular
©
Autor: Airinei Camelia
![Oamenii de știință analizează efectele exercițiilor fizice la nivel celular](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47007.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a utilizat tehnici multiple de laborator pentru a analiza schimbările moleculare în timpul exercițiilor fizice intense pe parcursul mai multor săptămâni. Printre constatări, s-a observat că exercițiul fizic poate reduce riscul dezvoltării steatozei hepatice non-alcoolice, oferind posibile căi pentru dezvoltarea de noi tratamente.
Prin colaborarea extinsă a cercetătorilor de la instituții precum Broad Institute of MIT și Harvard, Stanford University și National Institutes of Health, studiul a generat o cantitate masivă de date de înaltă calitate, disponibilizate într-un depozit public online. Aceste date permit analiza detaliată a răspunsurilor proteice și metabolice la exercițiu, inclusiv diferențele de sex în răspunsul imun.
Un exemplu interesant de descoperire a fost creșterea acetilării proteinelor mitocondriale implicate în producția de energie și semnalul de fosforilare care reglează stocarea energiei, ambele observate în ficat în urma exercițiilor fizice. Aceste modificări sugerează că ficatul, deși nu este direct implicat în exercițiu, suferă modificări benefice pentru sănătate.
Rezultatele studiului deschid perspective pentru personalizarea exercițiilor fizice în funcție de starea de sănătate a indivizilor sau pentru dezvoltarea tratamentelor care imită efectele activității fizice pentru persoanele care nu pot face exerciții fizice. Studiul subliniază complexitatea proceselor moleculare induse de exercițiu și importanța studiilor viitoare pentru a traduce aceste descoperiri în aplicații practice.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 10-05-2024 | creare: 10-05-2024 | Vizite: 361
Bibliografie
Scientists work out the effects of exercise at the cellular level, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240501125227.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Sportul ca ultima speranța în ameliorarea sau vindecarea creierului??
- Mișcarea fizica ajuta la creier?
- Voi faceți sport/mișcare ?Va ajuta la psihic?
- La ce ajuta miscarea?
- Puteți face sport/mișcare?