O nouă sursă durabilă de hrană: insectele

©

Autor:

O nouă sursă durabilă de hrană: insectele
Populația în continuă creștere și diminuarea resurselor naturale i-a determinat pe cercetători să caute surse alimentare în locuri neobișnuite. Un studiu publicat recent arată că viermele galben de făină ar putea deveni o sursă importantă de proteine pentru animale. (1)
Cercetarea realizată la Indiana University–Purdue University Indianapolis se bazează pe o analiză a speciei Tenebrio molitor din special viermelui de făină. Oamenii de știință implicați au ținut să precizeze că stresul afectează animalele și crește într-un mod nesustenabil fără a mai lua în considerare efectele schimbărilor climatice. Studiul realizat alături de o companie care se ocupă cu prelucrarea viermilor de făină în fertilizator organic a dus la secvențierea ADN-ului acestui vierme; acest lucru va ajuta la optimizarea sa pentru producția de masă sau pentru consumul în rândul unor animale. Se speră ca pe viitorul viermele de făină să devină o sursă standard de proteine, așa cum este azi carnea de pui. (2)

Următorul pas, spun cercetătoriii este să studieze procesele biologice specifice viermilor de făină pentru a găsi soluții de comercializare a acestor insecte.

În prezent, viermele de făină este folosit ca hrană pentru unele șopârle și broaște ținute drept animale de companie. În rândul oamenilor aceste insecte sunt vândute și consumate în piețele din Asia de Sud-Est. De asemenea, studiile realizate până acum au arătat că viermele de făină conține pe lângă proteine animale, și potasiu, cupru, seleniu, fier și zinc în cantități comparabile cu carnea de vită. (3, 4)

sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 07-09-2020 | creare: 07-09-2020 | Vizite: 685
Bibliografie
1. Insect shows promise as a good, sustainable food source, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200831112318.htm
2. The yellow mealworm (Tenebrio molitor) genome: a resource for the emerging insects as food and feed industry, https://www.wageningenacademic.com/doi/10.3920/jiff2019.0057
3. Nutritional value of insects for human consumption, https://www.fao.org/3/i3253e/i3253e06.pdf
4. Determination of vitamin B12 in four edible insect species by immunoaffinity and ultra-high performance liquid chromatography, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814618321435
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câteva idei de mic dejun bogat în proteine
  • Creșterea aportului de proteine ​​nu determină creșterea masei musculare
  • Consumul de somon, limitat pe coasta Pacificului în perioada preistorică, în ciuda dovezilor existente anterior
  •