O moleculă, potențial factor de risc pentru tulburările de anxietate
©
Autor: Teodorescu Mihai
![O moleculă, potențial factor de risc pentru tulburările de anxietate](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37266.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Constatarea oferă speranÈ›e pentru descoperirea în viitor a unor noi strategii care să se axeze pe intervenÈ›ia timpurie pentru tratarea persoanelor cu risc pentru tulburări de anxietate, depresie sau abuz de substanÈ›e. La momentul actual, tratamentele existente pot doar să amelioreze parÈ›ial simptomele, fără ca acÈ›iunea să fie una pe termen lung.
Autorii cercetării s-au concentrat pe analiza comportamentului primatelor al căror nivel de neutrofină-3 din amigdala dorsală a fost crescut prin stimulare artificială, în urma injectării unui virus modificat. Neutrofina-3, molecula asociată cu anxietatea dispoziÈ›ională, a fost identificată în urma secvenÈ›ierii ARN din amigdala dorsală, o regiune cerebrală importantă în răspunsurile emoÈ›ionale. CreÈ™terea cantității de neurotrofină-3 a dus la scăderea comportamentelor asociate cu inhibiÈ›ia, una dintre caracteristicile de bază a riscului timpuriu pentru dezvoltarea tulburărilor de anxietate la om.
Tulburările de sănătate mintală, precum depresia sau anxietatea, au devenit o problemă de ordin social severă, din cauza incidenÈ›ei tot mai mari. La momentul actual, milioane de persoane de pe întreg globul suferă de anxietate sau depresie, cauze principale ale invalidității. Adesea, tulburările de anxietate sunt diagnosticate în perioada adolescenÈ›ei È™i continuă să afecteze viaÈ›a pe termen lung, în lipsa unui tratament adecvat. În prezent, graÈ›ie descoperirilor din domeniu, copiii cu risc să dezvolte psihopatologii legate de stres la vârsta adultă sunt uÈ™or de depistat. În viitor, tratamentul acestor copii, încă din perioada de copilărie, va contribui la reducerea numărului cazurilor de anxietate sau depresie.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 23-08-2019 | creare: 23-08-2019 | Vizite: 870
Bibliografie
Brain molecule identified as key in anxiety model, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190814161816.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O cercetare confirmă siguranța clozapinei cu risc minim de cancer hematologic
- Legătura dintre consumul de oțet și reducerea depresiei
- Impact major al exercițiilor fizice asupra sănătății mentale
- Ar putea probioticele să prevină creșterea în greutate cauzată de medicația psihiatrică?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Distonie neurovegetativa???
- Stimulantele legale si anxietatea
- Va rog ajutati-ma sa-mi ajut iubitul!
- Tratament naturist homeopat pentru anxietate?
- Depresie si anxietate
- Anxietate
- Grup suport depresie Brasov
- Oare din cauza stresului sau din cauza tigarilor??motiv d ingrijorare...
- Schimbare tratament anxietate ?
- Tuse de aproape 3 luni ? ajutor va rog?