O dietă nesănătoasă a fost corelată cu severitatea migrenelor
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent publicat în Scientific Reports a explorat legătura dintre severitatea migrenei È™i adoptarea unor obiceiuri alimentare nesănătoase, încercând să identifice alimentele specifice care ar putea declanÈ™a diferite subtipuri de migrenă. Migrena, o afecÈ›iune cu o prevalență globală de 14% È™i o rată de prevalență de 17,3% în Egipt, este influenÈ›ată de diverÈ™i factori, inclusiv microbiota intestinală, mediatori inflamatori È™i stresul hormonal, ceea ce sugerează o conexiune directă între sistemul nervos central È™i cel enteric.
Studiul a comparat modelele alimentare ale patru subtipuri de migrenă și a analizat dacă un consum mai mare de anumite alimente este asociat cu statutul de aură și severitatea migrenei. S-a evaluat dacă obiceiurile alimentare proaste contribuie la o mai mare incapacitate cauzată de migrenă, folosind scala de evaluare a dizabilității migrenei (MIDAS) pentru a măsura severitatea migrenelor.
Printre declanÈ™atorii dietetici principali ai migrenei identificaÈ›i în studiu se numără fasole fava, falafel, îngheÈ›ată, mezeluri, citrice, ciocolată È™i brânzeturi maturate. Alimente precum mezelurile, ghee-ul hidrogenat, brânzeturile maturate È™i carnea prăjită au fost asociate cu migrena cronică, în timp ce ghee-ul hidrogenat, murăturile È™i heringul afumat au fost semnificativ asociate cu simptomele de aură.
Consumul excesiv de băuturi răcoritoare, ciocolată, ceai și cafea a fost legat de frecvența, severitatea și durata crescută a atacurilor de migrenă. Alimentele asociate cu migrena cronică sunt cele cu concentrații ridicate de amine biogene, cum ar fi tiramina, histamina, putrescina și cadaverina, care pot declanșa migrene prin activarea sistemului imunitar și perturbarea gastrointestinală.
În concluzie, studiul a evidenÈ›iat că persoanele cu migrenă cronică sunt mai predispuse să adopte obiceiuri alimentare nesănătoase comparativ cu cele cu migrenă episodică, iar alimentele asociate semnificativ cu dezvoltarea migrenei cronice includ o gamă largă de produse, de la băuturi la alimente conservate È™i depozitate în frigider pentru perioade îndelungate. Aceste descoperiri subliniază importanÈ›a recunoaÈ™terii rolului dietei în managementul migrenei È™i necesitatea unor investigaÈ›ii suplimentare pentru a înÈ›elege mai bine mecanismele subiacente.
sursa: News Medical
Studiul a comparat modelele alimentare ale patru subtipuri de migrenă și a analizat dacă un consum mai mare de anumite alimente este asociat cu statutul de aură și severitatea migrenei. S-a evaluat dacă obiceiurile alimentare proaste contribuie la o mai mare incapacitate cauzată de migrenă, folosind scala de evaluare a dizabilității migrenei (MIDAS) pentru a măsura severitatea migrenelor.
Printre declanÈ™atorii dietetici principali ai migrenei identificaÈ›i în studiu se numără fasole fava, falafel, îngheÈ›ată, mezeluri, citrice, ciocolată È™i brânzeturi maturate. Alimente precum mezelurile, ghee-ul hidrogenat, brânzeturile maturate È™i carnea prăjită au fost asociate cu migrena cronică, în timp ce ghee-ul hidrogenat, murăturile È™i heringul afumat au fost semnificativ asociate cu simptomele de aură.
Consumul excesiv de băuturi răcoritoare, ciocolată, ceai și cafea a fost legat de frecvența, severitatea și durata crescută a atacurilor de migrenă. Alimentele asociate cu migrena cronică sunt cele cu concentrații ridicate de amine biogene, cum ar fi tiramina, histamina, putrescina și cadaverina, care pot declanșa migrene prin activarea sistemului imunitar și perturbarea gastrointestinală.
În concluzie, studiul a evidenÈ›iat că persoanele cu migrenă cronică sunt mai predispuse să adopte obiceiuri alimentare nesănătoase comparativ cu cele cu migrenă episodică, iar alimentele asociate semnificativ cu dezvoltarea migrenei cronice includ o gamă largă de produse, de la băuturi la alimente conservate È™i depozitate în frigider pentru perioade îndelungate. Aceste descoperiri subliniază importanÈ›a recunoaÈ™terii rolului dietei în managementul migrenei È™i necesitatea unor investigaÈ›ii suplimentare pentru a înÈ›elege mai bine mecanismele subiacente.
sursa: News Medical
Data actualizare: 27-02-2024 | creare: 27-02-2024 | Vizite: 373
Bibliografie
The correlation between adopting unhealthy dietary habits and migraine severity, link: https://www.news-medical.net/news/20240222/The-correlation-between-adopting-unhealthy-dietary-habits-and-migraine-severity.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce pot sa am ?
- Migrene de 2-3 ani
- Gabaran
- Durere de cap permanenta, greata, ameteala + probleme cu somnul
- De aprox 10-12 zile, am dureri de cap... dar nu foarte puternice
- Dureri ffff mari de cap
- Am nevoie de putin ajutor: am migrene pana cad de pe picioare
- Migrene pe parcursul alaptarii
- Tratament naturist pentru migrene
- Dureri de cap zilnice