O copilărie fericită nu oferă garanția unei bune sănătăți mintale în viața de adult

©

Autor:

O copilărie fericită nu oferă garanția unei bune sănătăți mintale în viața de adult
Experiențele fericite din primii ani de viață nu protejează întotdeauna un copil de a dezvolta o boală mintală, arată un studiu recent.
Studiul reafirmă că persoanele nefericite în copilărie au șanse mai mari de a prezenta simptome de afecțiuni mintale, inclusiv depresie și paranoia, dar constată că riscul nu este inexistent nici la copiii care au crescut în medii stabile.

Cercetarea, condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud, face parte dintr-un studiu amplu care a examinat modul în care experiențele copilăriei se leagă de diferite căi de dezvoltare și modul în care ar putea acestea să fie asociate cu o sănătate mintală precară. Datele au arătat că experiențele pozitive din copilărie nu pot oferi protecție împotriva bolilor mintale, astfel că cercetătorii consideră că implicată este capacitatea fiecăruia de a se adapta sau nu la scenarii neașteptate.

Cercetătorul principal, Bianca Kahl, de la UniSA, spune că studiul evidențiază caracterul nediscriminatoriu al bolilor mintale și dezvăluie informații esențiale despre factorii de risc potențiali pentru toți copiii. „Această cercetare arată că condițiile de sănătate mintală nu sunt determinate numai de evenimentele din viața timpurie și că un copil care este crescut într-o casă fericită, ar putea să crească și să aibă o tulburare de sănătate mintală. Bănuim că așteptările noastre cu privire la mediile noastre și abilitatea noastră de a ne adapta la scenarii în care așteptările noastre nu sunt îndeplinite, pot influența experiențele noastre de suferință"

În Australia, aproape jumătate din populație se va confrunta cu boli mintale la un moment dat în viață, aproximativ 314.000 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani (aproape 14%) fiind deja diagnosticați cu o tulburare mintală. Cheltuielile naționale recurente pentru serviciile legate de sănătatea mintală sunt estimate la aproximativ 10 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 400 de dolari pe persoană.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-02-2021 | creare: 09-02-2021 | Vizite: 738
Bibliografie
Happy childhood? That's no guarantee for good mental health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210207100710.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tehnologia de monitorizare a sănătății mintale ar putea fi la îndemână
  • Locuirea lângă zone împădurite este bună pentru sănătatea mintală a copiilor și a adolescenților
  • Care sunt cauzele deteriorării sănătății mintale observată în rândul americanilor de vârstă mijlocie?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum