Nu-i mai face rău ficatului. Protejează-l cu remedii naturale!

©

Autor:

Nu-i mai face rău ficatului. Protejează-l cu remedii naturale!
Ficatul este al 2-lea cel mai mare organ intern din corp care are capacități remarcabile de regenerare și de reîntinerire a celulelor care au fost distruse de o boală sau o leziune. Acesta realizează peste 500 de sarcini esențiale, dintre care detoxifierea organismului, sinteza proteinelor și producția de substanțe chimice care ajută la digerarea alimentelor. Cel mai important, ficatul ajută la detoxifierea sângelui pentru a scăpa de substanțele nocive. Aceste substanțe dăunătoare provin din stilul de viață: alcool, tutun, produse de înfrumusețare și alimentele procesate și prăjite consumate în cantități mari. Sunt și alte câteva substanțe chimice greu de evitat precum poluarea, medicamentele prescrise, virusurile.

Ficatul are nevoie de cantități mari de micronutrienți precum vitamine, minerale, antioxidanți, pentru a-și putea efectua procesele. Când ficatul este obosit, acesta lasă să treacă în sânge substanțe netransformate, bacterii nocive și toxine, care ne îmbolnăvesc organismul.

Obiceiuri care dăunează ficatului

Prea mult zahăr.

Excesul de zahăr este dăunător nu doar pentru dinți, dar și pentru ficat. Ficatul folosește un tip de zahăr, numit fructoză, pentru a produce grăsime. Prea mult zahăr rafinat   acumulează multă grăsime, care poate duce la boli hepatice. Studii recente arată că zahărul poate fi la fel de dăunător pentru ficat precum alcoolul. Este un motiv în plus pentru a evita alimentele cu zahăr adăugat.

Excesul de greutate.

Surplusul de grăsime se poate acumula în celulele hepatice și poate duce la boala ficatului gras non- alcoolic, astfel că ficatul se mărește.

Prea multă vitamina A.

Organismul are nevoie de vitamina A și este bine să o obții din fructe și legume proaspete, în special din cele roșii, portocalii și galbene. Dar dacă luați suplimente care au doze mari de vitamina A, asta poate fi o problemă pentru ficat. Este de preferat să consultați medicul înainte de a lua suplimente cu Vitamina A.

Băuturile răcoritoare.

Studiile arată că persoanele care beau multe băuturi răcoritoare sunt mai predispuse să facă boala ficatului gras non-alcoolic.

Supradoza de paracetamol.

Banalul paracetamol pe care îl luăm pentru răceala sau pentru dureri de dinți este foarte periculos. Se ajunge la supradozaj întrucât este considerat lipsit de contraindicații sau efecte adverse. În cantităţi mari, medicamentul produce „ruperea” celulelor din ficat, denumită citoliza hepatică.

Grăsimile trans.

Sunt utilizate în industria alimentară pentru a prelungi perioada de valabilitate a unui produs (pe eticheta produsului scrie "hidrogenat", "trans" şi "parţial hidrogenat"). Evitați margarina, sosurile, cremele, produsele pentru patiserie, cofetărie, foietajele care conțin grăsimi trans. Acestea sunt foarte periculoase căci pot favoriza apariţia unor dezechilibre ale metabolismului hepatic dacă sunt consumate pe termen lung.

Alcool în exces.

Alcoolul împiedică activitatea normala de detoxifiere a ficatului, blochează arderea și eliminarea grăsimilor din corp, iar în plus, este toxic pentru organism.

Mezelurile.

Salamul, pateurile, cârnații, crenvuștii și alte mezeluri conțin o cantitate mare de grăsimi și E-uri și foarte puțină carne.

Remedii naturale dedicate pentru regenerare și protecție hepatică

Curcuminul

Extractul de curcumin îmbunătățește activitatea ficatului, având efecte benefice asupra capacității acestuia de a detoxifia chimicalele xenobiotice (compuși chimici care se găsesc în organism, dar care nu sunt produși de către acesta). Curcuminoidele din extractul de Curcumin reduc inflamatia si volumul ficatului si neutralizeaza actiunea toxinelor asupra celulelor hepatice.

Armurariul

Este o plantă cu efecte remarcabile de detoxifiere la nivel hepatic și sangvin. Acesta stimulează secreția de bilă, favorizează digestia, ajută la reglarea colesterolului și stimulează capacitatea de regenerare a celulelor hepatice. Cel mai activ compus din armurariu este silimarina, un polifenol cu acțiune antioxdantă puternică, care elimină radicalii liberi dăunatori. Armurariul inhibă inflamația și stimulează producția de celule hepatice noi.

Schizandra

Hepato+ Curcumin95Este o plantă ale cărei fructe au toate cele cinci arome la un loc: dulce, sărat, acru, amar și iute. Extractul din fructele de schizandra este un bun antioxidant având un efect remarcabil în procesul de detoxifiere și protejare a ficatului.

Anghinarea

Crește secretia de bilă, care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din ficat. Ajută de asemenea la protejarea ficatului, la regenerarea țesuturilor și stimulează procesul de refacere al celulelor ficatului.

Brusturele

Este un alt remediu eficient pentru menținerea sănătății ficatului. Extractul de brusture este bogat în fier, calciu și vitamina C, stimulând fluxul biliar, protejează și tonifică ficatul. Acesta conține compuși antioxidanți care protejează ficatul de stresul oxidativ.

Hepato+ Curcumin95 remediu natural, în formulă concentrată

Hepato+ Curcumin are o formulă intensă cu 9 extracte garantate pentru regenerarea ficatului. Asocierea de Curcumin+ 95 C3  Complex cu Silimarina și Silibina extrase din Armurariu, Schizandra, Anghinare, Cicoare, Brusture, Sunatoare, Lemn dulce și Piper negru, asigură eliminarea toxinelor din ficat, formarea de hepatocite noi și inhibă leziunile hepatice cauzate de bolile hepatice cronice.
  • protejează și detoxifică celulele ficatului
  • stimulează activitatea macrofagelor, a celulelor T și a factorului de necroză tumorală
  • antiseptic
  • stimulează secreţia biliară
  • diuretic

Lucruri pe care nu le știai despre ficat

  • Este al doilea cel mai mare organ după piele.
  • Are o identitate duală- este și organ și glandă, având rol în eliminarea toxinelor.
  • Stochează sângele- ficatul poate stoca până la 10% din sângele total.
  • Este unicul organ care se poate regenera .
  • Este unicul organ care se poate regenera complet. Are nevoie de doar 25% din țesutul initial pentru a se reface complet.
  • Creierul depinde de un ficat sănătos. Datorită pierderii funcțiilor hepatice în urma unor boli hepatice în stadiu avansat, se acumulează toxine la nivelul creierului putând provoca o afecțiune numită encefalopatie hepatică.

Data actualizare: 02-12-2019 | creare: 02-12-2019 | Vizite: 2898
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: