Noi recomandări nutriționale pentru pacienții care urmează cele mai recente tratamente împotriva obezității
©
Autor: Airinei Camelia
Medicamentele noi împotriva obezității, precum semaglutida și tirzepatida, acționează asupra țesuturilor sistemului nervos central pentru a reduce aportul alimentar. Studiile clinice au arătat că aceste medicamente ajută la controlul alimentației, influențând senzația de sațietate, poftele alimentare și foamea. De exemplu, în cadrul studiului Semaglutide Treatment Effect in People with Obesity (STEP)-1, pacienții care au primit 2,40 mg de semaglutidă o dată pe săptămână au pierdut în medie 15% din greutatea corporală.
Un studiu recent publicat în revista Obesity oferă recomandări bazate pe dovezi pentru evaluarea nutrițională, tratamentul și monitorizarea pacienților care utilizează medicamente anti-obezitate. Acestea au progresat semnificativ în tratamentul obezității, însă introducerea medicamentelor anti-obezitate a venit cu sfaturi dietetice limitate pentru pacienții care le folosesc.
Studiul recomandă o dietă sănătoasă, inclusiv alimente și băuturi bogate în nutrienți, pentru toți pacienții, inclusiv cei care urmează tratamente cu medicamente anti-obezitate. Alimentele recomandate includ cereale integrale, fructe, legume, fasole, linte, produse din pescuit, ouă, semințe și nuci nesărate, lactate fără grăsimi, carne slabă și păsări de curte.
Pentru scăderea în greutate, se recomandă un aport caloric zilnic de 1.200-1.500 kcal pentru femei și 1.500-1.800 kcal pentru bărbați, cu diete foarte scăzute în calorii administrate doar sub supravegherea unui medic. Consumul de proteine ar trebui să fie între 60 și 75 g/zi, cu un maxim de 1,5 g/kg greutate corporală pe zi. Activitatea fizică poate îmbunătăți forța și funcționalitatea musculară, iar produsele de substituție a meselor pot ajuta la completarea dietei și satisfacerea necesarului de proteine.
Se recomandă o distribuție macronutrientă de 45% până la 65% din consumul energetic, evitându-se restricțiile extreme de carbohidrați datorită riscurilor pe termen lung, inclusiv deshidratarea și dezechilibrele electrolitice. Fibrele dietetice sunt esențiale pentru sănătatea generală, cu recomandări de 21-25 g/zi pentru femei și 30-38 g/zi pentru bărbați.
Monitorizarea continuă și evaluarea nutrițională pot ajuta la identificarea și gestionarea riscurilor de malnutriție și la stabilirea obiectivelor pentru nutrienți esențiali precum proteinele, fibrele dietetice, micronutrienții și hidratarea. Cercetările suplimentare sunt necesare pentru a optimiza rezultatele nutriționale și medicale pentru pacienții tratați cu medicamente anti-obezitate.
sursa: News Medical
Un studiu recent publicat în revista Obesity oferă recomandări bazate pe dovezi pentru evaluarea nutrițională, tratamentul și monitorizarea pacienților care utilizează medicamente anti-obezitate. Acestea au progresat semnificativ în tratamentul obezității, însă introducerea medicamentelor anti-obezitate a venit cu sfaturi dietetice limitate pentru pacienții care le folosesc.
Studiul recomandă o dietă sănătoasă, inclusiv alimente și băuturi bogate în nutrienți, pentru toți pacienții, inclusiv cei care urmează tratamente cu medicamente anti-obezitate. Alimentele recomandate includ cereale integrale, fructe, legume, fasole, linte, produse din pescuit, ouă, semințe și nuci nesărate, lactate fără grăsimi, carne slabă și păsări de curte.
Pentru scăderea în greutate, se recomandă un aport caloric zilnic de 1.200-1.500 kcal pentru femei și 1.500-1.800 kcal pentru bărbați, cu diete foarte scăzute în calorii administrate doar sub supravegherea unui medic. Consumul de proteine ar trebui să fie între 60 și 75 g/zi, cu un maxim de 1,5 g/kg greutate corporală pe zi. Activitatea fizică poate îmbunătăți forța și funcționalitatea musculară, iar produsele de substituție a meselor pot ajuta la completarea dietei și satisfacerea necesarului de proteine.
Se recomandă o distribuție macronutrientă de 45% până la 65% din consumul energetic, evitându-se restricțiile extreme de carbohidrați datorită riscurilor pe termen lung, inclusiv deshidratarea și dezechilibrele electrolitice. Fibrele dietetice sunt esențiale pentru sănătatea generală, cu recomandări de 21-25 g/zi pentru femei și 30-38 g/zi pentru bărbați.
Monitorizarea continuă și evaluarea nutrițională pot ajuta la identificarea și gestionarea riscurilor de malnutriție și la stabilirea obiectivelor pentru nutrienți esențiali precum proteinele, fibrele dietetice, micronutrienții și hidratarea. Cercetările suplimentare sunt necesare pentru a optimiza rezultatele nutriționale și medicale pentru pacienții tratați cu medicamente anti-obezitate.
sursa: News Medical
Data actualizare: 20-06-2024 | creare: 20-06-2024 | Vizite: 189
Bibliografie
New dietary recommendations for patients on latest anti-obesity medications like Ozempic, link: https://www.news-medical.net/news/20240618/New-dietary-recommendations-for-patients-on-latest-anti-obesity-medications-like-Ozempic.aspxImage by viarami on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Izolarea socială este mai periculoasă decât singurătatea pentru persoanele obeze
- Descoperirea unei noi ținte pentru pierderea în greutate: activarea NK2R
- Alăptarea la sân și amânarea expunerii la sucuri ar putea fi cheia scăderii ratei obezității infantile
- Semaglutida vs Tirzepatida pentru pierderea în greutate la adulții supraponderali sau obezi
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum