Noi întrebuințări ale fructului de avocado (Studiu)
©
Autor: Amancei Roxana
Un studiu recent realizat în cadrul Universității din Texas, Rio Grande Valley, prezintă o serie de beneficii suplimentare ale fructului de avocado, față de cele cunoscute deja. Se pare că sâmburele uriaș al acestuia ar putea fi utilizat în mai multe feluri. Conform studiului, pelicula fină ce acoperă sâmburele conține o multitudine de compuși antivirali și antioxidanți, dar și stratul de la contactul cu coaja.
Înainte de toate, trebuie subliniat faptul că sâmburele sau coaja de avocado nu sunt comestibile. Deși coaja are multiple întrebuințări medicale, conține și substanțe toxice. Acestea sunt folosite în producția de mase plastice, și nu sunt potrivite pentru consum.
Având în vedere aceste amănunte, cercetătorii nu recomandă consumul sâmburelui, în schimb recomandă reciclarea lui pentru utilizarea în scopuri de cercetare. Deși poate părea o idee neobișnuită, putem începe să reciclăm resturile de avocado, la fel cum facem în cazul sticlelor de plastic, spre exemplu.
S-a dezvoltat o întreagă industrie în jurul acestui fruct, iar în prezent unele cafenele comercializează și băuturi preparate din avocado. Dacă acestea ar începe să colecteze sâmburii, oamenii de știință s-ar putea ocupa de prelucrarea și analiza lor, în scopul obținerii de medicamente și mase plastice. Coaja de avocado are un conținut ridicat de substanțe active cu proprietăți benefice, pe care specialiștii speră ca în viitor să le utilizeze pentru dezvoltarea potențialului pe care îl are.
Pentru a profita din plin de avantajele pe care avocado le oferă trebuie să nu mai aruncăm partea fructului de culoare verde închis care se află în contact cu coaja. De fapt, partea exterioară este cea mai sănătoasă pentru că este bogată în carotenoizi (antioxidanți esențiali regăsiți și în morcov sau piersici).
Deocamdată sunt necesare cercetări suplimentare care să stabilească dacă antioxidanții alimentari au un impact semnificativ asupra riscului de cancer, însă reciclarea resturilor de la avocado ar putea deveni o certitudine.
Sursa: Popsci
Înainte de toate, trebuie subliniat faptul că sâmburele sau coaja de avocado nu sunt comestibile. Deși coaja are multiple întrebuințări medicale, conține și substanțe toxice. Acestea sunt folosite în producția de mase plastice, și nu sunt potrivite pentru consum.
Având în vedere aceste amănunte, cercetătorii nu recomandă consumul sâmburelui, în schimb recomandă reciclarea lui pentru utilizarea în scopuri de cercetare. Deși poate părea o idee neobișnuită, putem începe să reciclăm resturile de avocado, la fel cum facem în cazul sticlelor de plastic, spre exemplu.
S-a dezvoltat o întreagă industrie în jurul acestui fruct, iar în prezent unele cafenele comercializează și băuturi preparate din avocado. Dacă acestea ar începe să colecteze sâmburii, oamenii de știință s-ar putea ocupa de prelucrarea și analiza lor, în scopul obținerii de medicamente și mase plastice. Coaja de avocado are un conținut ridicat de substanțe active cu proprietăți benefice, pe care specialiștii speră ca în viitor să le utilizeze pentru dezvoltarea potențialului pe care îl are.
Pentru a profita din plin de avantajele pe care avocado le oferă trebuie să nu mai aruncăm partea fructului de culoare verde închis care se află în contact cu coaja. De fapt, partea exterioară este cea mai sănătoasă pentru că este bogată în carotenoizi (antioxidanți esențiali regăsiți și în morcov sau piersici).
Deocamdată sunt necesare cercetări suplimentare care să stabilească dacă antioxidanții alimentari au un impact semnificativ asupra riscului de cancer, însă reciclarea resturilor de la avocado ar putea deveni o certitudine.
Sursa: Popsci
Data actualizare: 26-12-2018 | creare: 05-10-2017 | Vizite: 1870
Bibliografie
You’re throwing away the healthiest part of the avocado, link: https://www.popsci.com/avocado-pit-medicine#page-4 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Impactul dietei mediteraneene asupra rezistenței și sensibilității la insulină la persoanele supraponderale
- Studiu comparativ: impactul a șase diete moderne asupra mediului
- Obiceiul de a fi pretențios la mâncare în copilărie persistă la vârsta adultă
- Factorii dietetici și sănătatea mintală: diferențele dintre bărbați și femei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum