Migdalele: Ce beneficii au și de ce ar trebui să le consumi zilnic

©

Autor:

Migdalele: Ce beneficii au și de ce ar trebui să le consumi zilnic

Din lista celor mai sănătoase alimente fac parte migdalele, în special cele crude. Fiindcă aduc cu sine o multitudine de beneficii, migdalele sunt foarte apreciate mai ales de persoanele care au o dietă vegetariană. Dacă întrebarea e: “ce aliment poate fi o gustare ușoară, care nu necesită păstrare la frigider și care se transportă ușor?”, atunci migdalele sunt răspunsul. În plus, acestea pot fi potențiator de aromă pentru multiple feluri de mâncare.

 

Ce beneficii au migdalele?

Ce le diferențiază pe migdale de alte nuci este faptul că au grăsimi sănătoase într-o proporție mai mare. De menționat aici este faptul că migdalele crude depășesc în beneficii cu mult variantele prăjite sau glazurate. 

 

Un prim beneficiu este faptul că susțin sănătatea sistemului cardiovascular. În migdale se găsește o sursă foarte bună de grăsimi mononesaturate, iar consumul acestui tip de grăsimi a fost asociat cu o scăzută incidență a bolilor cardiovasculare. Pe lângă acest lucru, antioxidanții conținuți de migdale sprijină organismul să se lupte cu radicalii liberi. 

 

Un al doilea beneficiu al migdalelor este promovarea sănătății sistemului digestiv. Fibrele ajută tractul digestiv prin suportul oferit la expulzarea din organism a reziduurilor și substanțelor nedorite. Doza zilnică recomandată de fibre este de 25 de grame pentru femei și între 35 și 40 de grame pentru bărbați. O cantitate de 23 de semințe de migdale înseamnă 3 grame de fibre alimentare, ceea ce înseamnă mai mult de 10% din cantitatea necesară pentru femei și undeva la minim 7,5% pentru bărbați. 

 

Un alt beneficiu al migdalelor este faptul că ajută la menținerea tinereții și sănătății pielii. Asta se întâmplă datorită prezenței vitaminei E, dar și a unor antioxidanți care au rolul de a proteja pielea de efectele îmbătrânirii. Această vitamină E joacă un rol foarte important în întârzierea îmbătrânirii celulare cauzată de oxidare, fapt ce ajută la menținerea aspectului tânăr. Acest beneficiu este oferit și de uleiul de cocos.

 

Nu în ultimul rând, migdalele ajută la menținerea sub control a greutății corporale. Asta se datorează prezenței unor grăsimi sănătoase, dar și a fibrelor alimentare care oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă mare de timp. De asemenea, migdalele ajută la menținerea unui nivel optim al glicemiei din sânge. 

La ce rețete se pot folosi migdalele?

Migdalele se îmbină perfect cu multe alte alimente, astfel că le putem regăsi în foarte multe preparate. Cu siguranță în ziua de azi migdalele au început să se regăsească pe mesele a din ce în ce mai multe persoane. 

 

Există o multitudine de rețete în care se folosesc migdale crude Spania, de la feluri principale de mâncare, la deserturi și salate.

Spre exemplu, ca parte dintr-un fel de mâncare sunt faimoase fileul de pește în crustă de migdale, friptura de iepure cu cimbru și migdale și mușchiulețul de porc în crustă de migdale.

Ca parte din salate migdalele se regăsesc în salată dulce-sărată alături de smochine, rucola, quinoa, mozzarella și avocado sau în salată cu fasole galbenă păstăi alături de rubarbă și rucola.

 

Ca parte dintr-un desert, migdalele se regăsesc în prăjitura cu mere și migdale, tartă cu piersici și migdale, biscuiți integrali cu stafide și migdale și multe alte rețete. 

Una dintre rețetele delicioase pentru desert este cea de fursecuri cu migdale. Este ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. 

 

Migdalele ar trebui să facă parte din meniul oricărei persoane care caută alimente care să înglobeze o multitudine de beneficii pentru organism. Un stil de viață mai sănătos începe cu o serie de schimbări, iar adoptarea migdalelor în alimentație va ajuta orice persoană să își mențină sănătatea la un nivel foarte bun. Migdalele se pot achiziționa la un preț avantajos de pe www.BioSano.ro.


Data actualizare: 21-09-2022 | creare: 21-09-2022 | Vizite: 748
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: