Memoria și dificultățile de concentrare
Autor: Advertorial oferit de KRKA
Memoria este de obicei înțeleasă ca abilitatea de a-ți aminti evenimente și de a le reaminti mai târziu, dar este mult mai mult. Experții spun că tot ceea ce am experimentat vreodată este înregistrat în creierul nostru, chiar dacă nu ne putem aminti la un moment dat. Memoria este absolut necesară pentru viața de zi cu zi, dar uneori nici nu realizăm că o folosim în mod constant. Fără memorie, nu ne putem aminti evenimentele trecute, nu putem stoca și folosi informații și nu ne putem planifica viitorul.
Atenția și concentrarea joacă un rol extrem de important în memorie. Toate lucrurile carora le acordăm în prezent atenție intra în așa-numita memorie de lucru (memorie pe termen scurt). Ceea ce numim memorie în conversația de zi cu zi este memoria pe termen lung.
Interesant este că capacitatea de memorie nu se umple, chiar dacă studiem mult, putem spune chiar că memoria este aproape infinită. Învățarea de noi informații are loc sub forma unor modele de gândire. Conexiunile dintre faptele și conceptele individuale sunt stabilite în creier de-a lungul vieții, ceea ce se numește plasticitate cerebrală în literatura profesională. Cu cât există mai multe conexiuni, cu atât este mai ușor să țeseți informații în rețeaua de memorie. Dar cel mai dificil este să ne amintim lucruri noi care nu au legătură directă cu ceea ce știm deja. De exemplu, la începutul învățării unei noi limbi, petrecem mai mult timp dobândind noi cunoștințe, dar mai târziu, când anumite conexiuni au fost deja stabilite, învățăm mai repede.
De-a lungul anilor, creierul se modifică, dimensiunea lui scade, circulația sângelui scade și, la fel aportul de oxigen și nutrienți. Radicalii nocivi conduc, de asemenea, la deteriorarea treptată a celulelor creierului. Consecințele acestor schimbări se pot manifesta ca uitare. Întrucât încă îndeplinim sarcinile de zi cu zi în mod normal, nu vorbim despre o afecțiune medicală, ci despre uitarea legată de vârstă. Când realizăm că memoria nu ne mai ajută și recunoaștem acest lucru celor dragi, vorbim despre o tulburare cognitivă ușoară. Deși nu interferează cu activitățile zilnice, poate fi un semn de avertizare că se poate dezvolta o formă mai gravă de demență. Demența înseamnă declinul a cel puțin două funcții (cognitive) superioare ale creierului, dintre care memoria este, desigur, cea mai importantă. Prin urmare, nu este suficient ca diagnosticul să fie doar o pierdere a memoriei, ci trebuie să fie însoțit de cel puțin o altă tulburare a funcțiilor creierului, de exemplu probleme de orientare în spațiu, vorbire, judecată, înțelegere.
Este esential să începem să avem grijă de sănătatea creierului suficient de devreme, încă de la 40 de ani și să avem zilnic o minte mai agera. Extractul de Ginkgo Biloba este una dintre solutiile cu efecte pozitive în ameliorarea tulburărilor cognitive ușoare ca memoria și concentrarea. Datorită diferitelor ingrediente active (glicozidele flavonice, ginkgolidele și bilobalidele), extractul de Ginkgo Biloba poate avea în organism mai multe efecte printre care îmbunătățirea circulației sângelui, creșterea aportului
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni