Medicamentele antihipertensive pot fi folosite pentru prevenirea migrenelor

©

Autor:

Medicamentele antihipertensive pot fi folosite pentru prevenirea migrenelor
Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul George din Sidney oferă noi perspective referitoare la efectele pe care medicamentele menite să reducă valorile tensiunii arteriale le au asupra migrenelor. Conform oamenilor de știință, acestea pot fi utilizate la scară largă mai mult decât în prezent, în special datorită costului redus pe care îl au.

Meta-analiza a inclus 50 de studii clinice și un eșantion de studiu de 4300 de persoane, rezultatele acesteia relevând faptul că administrarea de medicamente antihipertensive a determinat o reducere a frecvenței migrenelor cu o zi, raportată la un interval de o lună, în comparație cu participanții din grupul de studiu, care au primit placebo.

Cheryl Carcel, autor principal al studiului și cercetător la institutul australian, arată că aceste noi informații privitoare la posibilitățile de tratament alternativ a migrenelor sunt relevante în special pentru țările în care medicația împotriva acestora are un cost ridicat, este doar pe bază de rețetă sau nu este disponibilă deloc.

Aceasta afirmă că ghidurile clinice actuale recomandă doar câteva tipuri de medicamente antihipertensive pentru ameliorarea migrenelor, precum beta-blocantele, în ciuda faptului că studiului a demonstrat că toate aceste medicamente pot avea acest efect. Constatarea are și mai mare importanță în contextul în care, la nivel global, se estimează că 15% din oameni suferă de migrene, aceasta reprezentând o cauză majoră de afectare a stării de sănătate a aproximativ un miliard de oameni.

Faraidoon Haghdoost, co-autor al studiului, explică faptul că aproximativ 90% din persoanele ce suferă de migrene pot fi tratate cu ușurință, țelul fiind prevenirea a unui număr cât mai mare de episoade de migrenă, din cauza impactului pe care acestea îl au asupra calității vieții pacienților. Acesta evidențiază că medicamentele folosite pentru reducerea tensiunii arteriale sunt caracterizate de un grad crescut de disponibilitate și de un preț redus, putând reprezenta o opțiune terapeutică de sigură, în special dacă este folosită în paralel cu modificări aduse stilului de viață și evitarea factorilor ce declanșează migrenele.

De menționat, însă, este faptul că nu toate medicamentele antihipertensive au prezentat un efect la fel de pregnant asupra reducerii incidenței și intensității migrenelor, în ciuda constatărilor autorilor, care apreciază că toate prezintă același efect global. În continuare, specialiștii studiază diferențele dintre multiplele substanțe antihipertensive, pentru a determina care sunt cele mai utile.

Data actualizare: 30-06-2023 | creare: 30-06-2023 | Vizite: 331
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum